Vés al contingut

notícies relacionades

El conseller Bargalló vol un acord amb els bisbes sobre la religió a l’escola

(Jordi Llisterri-CR) El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, vol arribar a “un acord amb les estructures jeràrquiques de l’Església” per implantar a Catalunya una assignatura de cultura religiosa per a tots els alumnes. En una trobada organitzada per Junts, un dels principals sindicats dels professors de Religió, Bargalló ha explicat ja ha mantingut algunes converses “amb un representant autoritzat de la Conferència Episcopal Tarraconense”.

Bargalló: “Les escoles catòliques que fan cultura religiosa ens ensenyen el camí”

(CR) El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha tornat a defensar públicament una assignatura de cultura religiosa a les escoles. Segons Bargalló “en algunes escoles d’ideari  cristià o catòlic en el nostre país l’assignatura de religió ja no és religió catòlica, ja és cultura religiosa”.  El conseller creu que aquestes escoles concertades “ens han ensenyat el camí a seguir” i que “aquest és el camí que l’escola pública ha de recollir”.

“S’ha de decidir què estudiar per vocació"

(Escola Pia) Toni Burgaya, secretari general d'Institucions Educatives de l’Escola Pia de Catalunya, ha participat com a expert a l’especial sobre el Saló de l’Ensenyament que ha fet el diari Ara. Burgaya destaca que “no s’ha de decidir per encertar què pot tenir més o menys sortida, sinó per vocació”.

Set docents de religió evangèlica per a tot Catalunya

(David Casals i Vila –CR) A tot Catalunya hi ha set docents de religió evangèlica, malgrat que l’ensenyament religiós evangèlic és un dret segons la legislació vigent. Tot i això, les famílies i la comunitat educativa desconeixen aquest dret, i per aquest motiu el Consell Evangèlic de Catalunya ha iniciat una campanya, coincidint amb l'inici del període de preinscripció escolar.

panoràmica

Veure la fe