Vés al contingut

notícies relacionades

Tortosa sobre el Sínode: “S’ha reactivat la dimensió comunitària”

(Bisbat de Tortosa) Unes 350 persones han participat aquest dissabte a la tarda a la presentació de les conclusions sinodals de la diòcesi de Tortosa. A l’acte de la plaça de l’absis de la Catedral de Tortosa s’han fet públics alguns dels temes més tractats en l’enquesta diocesana.

Bisbe Benavent: “A Tortosa no hi ha faccions sacerdotals”

(Laura Mor/Jordi Llisterri –CR/Tortosa) Tortosa és un bisbat que a molts els queda lluny. Al sud. Dos terços del territori del bisbat a Catalunya i un terç al País Valencià i vertebrat per l’Ebre. Una diòcesi on sembla que mai no passa res. Però els darrers anys d’allà han sortit tres bisbes catalans i passant per Tortosa en poc temps han arribat a Barcelona dos cardenals arquebisbes. Enrique Benavent va ser nomenat bisbe de Tortosa el 2013, després de vuit anys com a bisbe auxiliar de la seva diòcesi natal, València.

Saiz, Vives i Benavent escollits pels organismes de govern de la Conferència Episcopal

(Jordi Llisterri-CR) El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i el bisbe de Tortosa, Enric Benavent, són els bisbes catalans que han estat escollits en la plenària pels organismes de govern de la Conferència Episcopal Espanyola. Després de l’elecció del cardenal Joan Josep Omella com president, entre dimarts i dimecres s’han completat les eleccions a diversos càrrecs per als propers quatre anys.

Vives reelegit per la Comissió Permanent de la CEE i Benavent relleva Taltavull

(CR) Aquest dimecres s’ha completat l’elecció de càrrecs per al proper trienni dins dels diversos organismes i comissions de Conferència Episcopal Espanyola. El resultat de les votacions ha renovat la presència de dos bisbes catalans en la Comissió Permanent, formada pels presidents de les 14 comissions episcopals i pels bisbes del Comitè Executiu.

Tortosa recorda a mossèn Manyà

(CR/Bisbat de Tortosa) Un dels fills més il·lustres del clergat de Tortosa. Joan Baptista Manyà (1884-1976), teòleg i escriptor que a principis del segle XX va marcar la formació del seminari de Tortosa i la renovació pastoral.

Veure la fe