Vés al contingut

notícies relacionades

"La revista Estris continua sent necessària després de tants anys"

(Fundació Pere Tarrés) Com una eina perquè els infants i joves “aprenguin a ser ciutadans compromesos amb el present i el futur”. Així ha definit el director de la revista Estris, Xavier Nus, el paper que ha tingut la publicació en el lleure educatiu al llarg dels seus 50 anys d’història.

Comiat al jesuïta Enric Puig com a secretari general de l’Escola Cristiana

(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) Aquest dimarts ha tingut lloc el comiat del pare Enric Puig com a secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), institució que ha dirigit els darrers 16 anys. L’acte amb l’equip de la Fundació s’ha fet al pati de l’escola Vedruna Àngels de Barcelona.

Meritxell Ruiz, nova secretària general de l’Escola Cristiana de Catalunya

(Laura Mor –CR) És dona, laica, mare, professora vocacional i a partir de l’1 de setembre serà la nova secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Meritxell Ruiz pren al relleu al jesuïta i pedagog Enric Puig després de 16 anys (2005-2021) com a màxim responsable de la FECC. El mes de novembre el religiós va fer 75 anys i va presentar la renúncia al càrrec a l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, que presideix el patronat de la fundació.

Les Dominiques expliquen com enfortir la xarxa de protecció als menors a Vallirana

(Dominiques Vallirana) La Fundació Educativa Dominiques de l'Ensenyament va presentar aquest dimecres al col·legi de Vallirana el sistema de protecció al menor que té implantat a les set escoles de la seva xarxa educativa. En un acte a l’escola de Vallirana es va explicar a la comunitat educativa, famílies i institucions implicades en la protecció del menor el sistema que s’ha elaborat els darrers anys. Es va destacar l’educació emocional com a factor clau de prevenció i empoderament dels infants i joves.

Deu anys del somni de FEDAC, el somni d’educar

(Jordi Llisterri -CR) Les 24 escoles de les Dominiques de l’Anunciata del Pare Coll fa deu anys que treballen juntes sota el paraigua de la fundació FEDAC. Aquest treball té continuïtat i futur seguint un somni. Així ho resumia el testimoni d’un professor: “El somni que neix dins teu: per crear un món millor creu en aquest somni”. Un somni per educar que és el punt de partida de qualsevol projecte educatiu i pastoral.

Les escoles cristianes i Blanquerna signen un acord per coordinar la formació i l’assessorament

(FECC) La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull, representades respectivament pel pare Enric Puig, secretari general, i el doctor Sergi Corbella, degà, han signat un conveni de col·laboració que ampliarà l’acord que totes dues entitats tenien fins ara per a la formació i assessorament a les escoles del col·lectiu.

panoràmica

Veure la fe