Vés al contingut

notícies relacionades

Dona catòlica, has patit invisibilitat o menyspreu per part del clergat?

(Laura Mor –CR) Una de les cinc publicacions més llegides aquesta setmana al nostre portal ha sigut la notícia titulada Vuit dones ‘oficien’ missa a les Garrigues al faltar sacerdots, de la secció del recull de premsa. Més enllà de l’encert i precisió del titular, el diari Segre ha aconseguit cridar l’atenció i generar rebombori a xarxes socials.

Encara hi ha gent que va a missa?

(Jordi Llisterri –CR) Quan es miren les enquestes sembla que tot va de cap a caiguda. La imatge de determinades parròquies envellides el cap de setmana tampoc animen gaire. Però les dades mostren que la pràctica del culte religiós a Catalunya no és un fet irrellevant. Uns dos milions de catalans són més o menys practicants. És a dir, assisteixen més o menys regularment als oficis religiosos.

Els joves, a favor de la classe de Religió

(Jordi Llisterri –CR) Aquests dies de preincripció a les escoles els pares es trobaran una creueta per escollir si volen que els seus fills facin religió. En principi, la majoria de catalans estan a favor d’una classe de Religió a les escoles. Una majoria ajustada si parlem d’una assignatura de cada confessió: el 49% a favor i el 43% en contra. I una majoria molt més àmplia per una assignatura de formació sobre les principals religions.

Quina nota posen els catòlics a l'Església?

(Jordi Llisterri, Ignasi Escudero) Els catòlics suspenen l'Església amb un 3,8 sobre 10. I un de cada quatre fidels no té cap confiança en la institució. Només aquells que es consideren catòlics i assisteixen habitualmenal culte aproven l'Església, amb una puntuació de 5,4. El 3,8 de nota mitjana de les persones que es declaren catòliques és una nota superior al 2,61 que li otorga el gruix de la societat catalana.

Com és la vostra parròquia?

(CR) La xarxa Laïcat XXI prepara la seva propera activitat matinal sobre la realitat actual de les parròquies. La trobada es farà el 12 de novembre a la Parròquia de Sant Pau a Tarragona amb el lema "Parròquia que escolta i que anuncia".

L'ISCREB posa a prova què sabem i què se'ns escapa de les religions a Catalunya

(CR) Què mengen, com es vesteixen, quines són les pràctiques i ritus de les religions amb presència a casa nostra? Quins els seus profetes, déus i textos sagrats? Com s'organitza la comunitat de creients del judaisme, de l'hinduisme, de l'islam i del taoisme? Com acomiaden els seus morts la fe baha'í, en comparació al cristianisme o al sikhisme? Són algunes de les preguntes de l'enquesta virtual que proposa als internautes l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB).

Reinicieu CatalunyaReligió.cat

Què en penseu de CatalunyaReligió.cat? Si teniu coses a dir per millorar i fer més vostre el portal us convidem a contestar aquesta breu enquesta. Són menys de 5 minuts.

panoràmica

Veure la fe