Vés al contingut

notícies relacionades

Festa Major a Ponts: tradició, devoció i celebració

(Jaume Mayoral/CR) El mes de setembre marca gairebé el final de les festes majors de l’estiu de les parròquies del nostre bisbat. Una de les darreres és la de Ponts que es celebra el 14 de setembre en honor a l’Exaltació de la Sant Creu, que es va elegir coma festa major des del segle XVI, per part de la Vila de Ponts. Un any més, com a molts altres pobles de la nostre bisbat, durant aquests dies, els carrers s’engalanen amb senyeres, els programes anuncien molts actes festius, tradicionals i musicals, i entre ells no hi pot faltar la missa major.

Sant Agustí: Festa Major i tradicions a Bellfort, a la Baronia de Rialb

(Jaume Mayoral - CR) Sant Agustí, bisbe i doctor, i la seva mare Santa Mònica, marquen una de les darreres festes majors de la Baronia de Rialb, en aquest cas del petit lloc de Bellfort. Com molts dels pobles del Bisbat d'Urgell, les festes majors es reparteixen entre l’estiu i l’hivern, a Bellfort la de l’hivern a finals de novembre és en honor de Sant Serni. El diumenge 26 d’agost una cinquantena de fidels amb arrels al poble, vinguts de molts llocs de la nostra geografia s’apleguen en l’església romànica datada als volts del s.XI.

Penelles reviu els valors evangèlics en el pregó de la Festa Major

(Jaume Mayoral - CR) Aquest mes d’agost el Bisbat d'Urgell està ple de festes majors en honor de la Mare de Déu i dels sants. Així del 21 al 27 d’agost i celebrant la propera festa de la Degollació de Sant Joan Baptista ha estat el poble de Penelles, a l’arxiprestat del Baix Urgell, qui ha celebrat la seva festa grossa de l’estiu, amb un farcit programa d’actes per a totes les edats, infants, joves i famílies. Sense deixar les tradicions com la Missa de Festa Major, o l’elecció del nou hereu i pubilla del poble.

Festa Major a ritme de Contrapàs a Palau de Noguera

(Festes.org) Palau de Noguera, un agregat a la vila de Tremp, celebra la seva festa grossa amb el popular Ball del Contrapàs, una dansa d’origen religiós que ballen els homes a la plaça i que uneix a tot el poble.

Cercavila i subhasta del Pa Beneït a Roda de Barà

(Bernat Ferrer - Festes.org) "Què val això? 250 euros". "500!", "630!", "800!". Fins a 1.000 euros s’ha arribat a pagar per la coca de goig que se sorteja cada 24 d’agost a Roda de Barà, en la tradicional subhasta del Pa Beneït emmarcada dins la festa major en honor a Sant Bartomeu.

Ofrena de productes agrícoles a Cubelles

(Ramon Bassas - CR) Avui, dia de la Mare de Déu d'Agost se celebren les festes en honor a Santa Maria de Cubelles, patrona d'aquesta vila del Garraf que és a tocar del riu Foix. Cada any, els membres de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles fa l'ofrena a la Verge dels productes que els pagesos conreen, enmig d'una festa major en què destaquen la cercavila nocturna dels Diables i l'empalmada de la vigília.

Veure la fe