Vés al contingut

notícies relacionades

Nathalie Becquart durant la Tribuna Joan Carrera

Nathalie Becquart: “No podem imaginar ni somiar l’Església només amb una part d'ella”

GLÒRIA BARRETE | Nathalie Becquart es convertia l'any 2021 en la primera dona a l'Església catòlica en ser subsecretària del Sínode. Aquest nomenament li dona per primera vegada dret a vot a una dona. Becquart, religiosa francesa, ha estat convidada a Barcelona per participar de la Tribuna Joan Carrera. Hem aprofitat per parlar amb ella sobre el paper de la dona en l'Església.

Griley: “Cal tornar a valorar el compromís de les religions amb el català”

(Laura Mor –CR) La feina de prevenció de conflictes i de diàleg constructiu porta associada una capa d’invisibilitat. No fa soroll i acostuma a tenir poca projecció. Però és imprescindible per a la cohesió social i té efectes tangibles a mig i llarg termini. Aquest és el marc de treball de la Direcció General d’Afers Religiosos, que des de fa un any encapçala la filòloga i lingüista Yvonne Griley.

130 anys de vida monàstica en femení

(Federació Catalana de Monges Benedictines) Aquest mes de novembre ha vist la llum la publicació El monestir de Sant Joan. Primer cenobi femení dels comtats catalans (c.

Homes als òrgans de decisió de l'Església, dones a la base

(Laura Mor –CR) Invisibilitat, poca o nul·la representació en espais de decisió. Per la seva condició, les dones no poden accedir als càrrecs de rector, vicari o diaca parroquial. Tampoc poden ser bisbes. Ni vicaris episcopals, ni optar a la responsabilitat del seminari. Sí que poden accedir a la secretaria general o la cancelleria d'un bisbat, així com a les delegacions o els secretariats diocesans. I aquí tenen una humil presència. A mesura que ens acostem a la base, les xifres s'inverteixen. El consell pastoral diocesà, que és un òrgan consultiu, compta amb un 42% de dones.

Mor Enriqueta Capdevila, renovadora de la pedagogia i la catequesi

(Laura Mor –CR) Aquesta matinada ha marxat una dona clau en la renovació de la pedagogia i la catequesi del nostre país. Després d'una vida orientada als més petits, Enriqueta Capdevila ha mort amb 84 anys. Moguda per una forta intuïció i vocació pedagògica, va dedicar molts esforços a produir material per a educar els infants, als qui reconeixia una dignitat inherent. Se'ls estimava i els volia fer créixer.

8M a Santa Anna: fins que no sigui necessari un Dia Internacional de la Dona

(M. Victòria Molins) A l'Hospital de Campanya de Santa Anna ens hem unit aquest divendres a la diada del 8 de març amb una pregària en la qual han estat les dones i només les dones les protagonistes. Per fer honor a la veritat, amb el beneplàcit dels nostres capellans Peio Sánchez i Xavier Morlans, que ens donen suport en tot.

Viralitzar bones experiències d'Església

(CR –Laura Mor) És possible mostrar la cara positiva de l'Església? No només és possible, sinó necessari. Això és el que va pensar l'assessora en alimentació Astrid Barqué quan va demanar a Twitter viralitzar “bones experiències d'Església”. A la crisi institucional viscuda per les denúncies d'abusos a menors en el marc de la comunitat cristiana, Barqué detectava també una crisi comunicativa.

On són les dones creients?

(Glòria Barrete i Laura Mor –CR) El 8 de març també serveix per aturar-se i valorar. Les redactores de Catalunya Religió hem rellegit les entrevistes a dones que hem produït els darrers cinc anys. I aquí us presentem algunes percepcions. Són fruit de llargues converses amb aquests perfils, d'un mínim coneixement de l'àmbit religiós en què ens hem especialitzat i del debat intern a la redacció. El resultat ens ha generat una barreja de sorpresa i indignació.

recull de notícies

Veure la fe