Vés al contingut

notícies relacionades

El funeral de Lluís Hernández, elogi a la coherència d'un capellà roig

(Jordi Llisterri –CR) Coherència entre la fe religiosa i el compromís polític, com a capellà i com a alcalde. Una coherència concretada en la seva prioritat pels pobres que provenia de la fe i que es concretava en una opció d'esquerres. Coherència. El que més s’ha recordat de Lluís Hernández en el funeral que s’ha celebrat aquest dimecres al matí a l’església de la residència de les Germanetes del Pobres de Gràcia.

Dolors Camats: "Cal combatre la gent que fa política amb el racisme o la islamofòbia"

(CR) La coordinadora nacional d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Dolors Camats, aposta per "conèixer, explicar, donar dades, trencar amb prejudicis" per assegurar la convivència amb les noves religions. Cal "combatre clarament aquesta gent que fa política de l'estigma, del prejudici i de l'etiqueta, i n'intenta treure conclusions des del racisme, la islamofòbia i la xenofòbia", assegura. I demana que "no parlem a base de tòpics" o "de percepcions d'allò que tenim més a prop".

Catalunya i Religió. Converses amb els líders polítics catalans

(CR) Durant la primavera del 2015 CatalunyaReligió.cat i la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna ha enregistrat un cicle d'entrevistes als líders polítics catalans. "Catalunya i Religió" recull les posicions dels principals grups parlamentaris catalans sobre els temes religiosos que tenen dimensió pública i que afecten a les administracions. La laïcitat i l'aconfessionalitat, les relacions amb l'Església catòlica, els valors i la solidaritat, la convivència o l'acollida de noves religions com l'Islam, són alguns dels temes de conversa.

Veure la fe