Vés al contingut

notícies relacionades

Bisbe Saiz: “La influència de l’Església va més enllà de la pràctica dominical”

(Laura Mor/Jordi Llisterri –CR/Terrassa) Fora del seu bisbat i dels ambients eclesials a molts els costaria posar nom al bisbe de Terrassa. Com si només existissin els bisbes de les grans capitals catalanes o els que tenen algun protagonisme efímer per polèmiques a la premsa. El 2001 Josep Àngel Saiz Meneses va ser nomenant bisbe auxiliar a Barcelona amb el cardenal Ricard Maria Carles. I el 2004 va ser nomenat el primer bisbe de Terrassa.

Episcopus analitza l’Església catalana i vigatana a Europa

(Bisbat de Vic) Els investigadors i grups de recerca interessats en la història del bisbat de Vic en el context europeu tenen una cita a la capital d'Osona del 29 de novembre a l’1 de desembre. La ciutat acull el Congrés  'Episcopus. La diòcesi de Vic i l’Església a Catalunya en el context europeu', que organitzen l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

El bisbat de Girona promou un pla de formació integral

(Bisbat de Girona) Amb l'inici del nou curs, el bisbat de Girona promou un pla de formació ampli i integral per tal de respondre a l'objectiu expressat en les Prioritats Pastorals 2015-2016 d'impulsar la formació permanent dels cristians “per tal de viure més plenament la fe i donar raó de la proposta cristiana en la societat actual”.

Josep M. Carbonell, a la jornada d'Apostolat Seglar de Barcelona

(CR) Aquest dissabte la delegació diocesana d'Apostolat Seglar de Barcelona celebra la diada anual de treball. L'acte tindrà lloc a la Sala Abat Safont del monestir de Sant Pau del Camp, i comptarà amb una conferència de Josep M. Carbonell, president de la Fundació Joan Maragall i degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

Sant Feliu revisa la seva trajectòria per vertebrar noves prioritats

(Bisbat de Sant Feliu) Gairebé un centener de persones es van reunir dissabte a la Casa de l'Església en una matinal de treball, per a la presentació de la síntesi de les respostes recollides al qüestionari de revisió de la vida diocesana, fet públic el passat mes de setembre, coincidint amb el 10è aniversari de la creació de la diòcesi.

Sant Feliu inicia un procés de revisió coincidint amb el deu anys de la diòcesi

(CR) Aquest divendres, 12 de setembre, es compleixen els deu anys de l’entrada d’Agustí Cortés com a primer bisbe de Sant Feliu i, per tant, els deu anys de l’inici de la vida d’aquest bisbat. Coincidint amb l’aniversari, la diòcesi comença una revisió de la tasca realitza en la que hi participaran tots els estaments diocesans, parròquies, religiosos i moviments.

"Monsenyor Cañizares, faça seua la llengua de Sant Vicent Ferrer"

(Josep Miquel Bausset -Monjo de Montserrat) Benvolgut Bisbe Antonio: els cristians valencians de la Ribera, la Safor i el Camp de Morvedre, de la Foia de Bunyol, Els Serrans i la Costera i la Marina, l’Horta, el Camp Túria, l’Alcoià, la Plana d’Utiel, El Racó d’Ademús, la Canal de Navarrés, la Vall d’Albaida i la de Cofrents, ens uns dies l’acollirem com el nou pastor d’aquestes comunitats cristianes.

panoràmica

Veure la fe