Vés al contingut

notícies relacionades

Dones infrarepresentades. La fotografia de Catalunya Religió pel 8M

(Glòria Barrete, Ignasi Escudero, Jordi Llisterri, Laura Mor –CR) “Tenim i tindrem una especial predilecció per les interlocutores femenines”. Aquest era el deure que explicitàvem fa un any pel Dia Internacional de la Dones. Un any més tard, valorem haver fet passos endavant per pal·liar una insuficient presència de les dones en les informacions del nostre portal. Tot i que reconeixem que encara ens queda molt camí per recórrer.

On són les dones creients?

(Glòria Barrete i Laura Mor –CR) El 8 de març també serveix per aturar-se i valorar. Les redactores de Catalunya Religió hem rellegit les entrevistes a dones que hem produït els darrers cinc anys. I aquí us presentem algunes percepcions. Són fruit de llargues converses amb aquests perfils, d'un mínim coneixement de l'àmbit religiós en què ens hem especialitzat i del debat intern a la redacció. El resultat ens ha generat una barreja de sorpresa i indignació.

Religions en femení: l'agenda del Dia de la Dona

(CR) Alguna cosa es mou. L'agenda dels propers dies de març ve farcida d'actes proposats amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Les religions també preguen i reivindiquen una veu feminista. Algunes propostes del calendari valoren la seva aportació històrica, d'altres apel·len als drets fonamentals de participació, equitat i lideratge amb una mirada actual. Aquí en fem un breu recull.

L'educació, eina per la igualtat i l'apoderament de les dones

(Jesuïtes) Aquest setmana s'han celebrat diversos actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Una ocasió en què l'ONG jesuïta Entreculturas ha recordat que la discriminació per gènere ens situa directament al cor dels drets humans i de la justícia, i troba en l'educació una eina privilegiada de perpetuació o de transformació.

"Defensem l'equitat, nosaltres, dones obreres i cristianes, per damunt del capital i del patriarcat"

(Pastoral Obrera de Catalunya) Els moviments i col·lectius obrers cristians de Catalunya i Balears han fet públic el seu manifest anual amb motiu del dia de la dona treballadora, d'aquest diumenge 8 de març. Reclamen, des de la fe i l'esperança, polítiques d'igualtat entre homes i dones i ho fan amb una imatge en què presenten diferents arquetips, com són el de la dona hipersexualitzada, de la dona jove i de la gran, de la dona immigrant, de la dona i la violència de gènere i de la dona i la cura.

Veure la fe