Vés al contingut

notícies relacionades

“Em sento més a prop de Déu en un cim, que tancat en un lloc confortable”

(Josep Gordi Serrat –CR) Tarda boirosa i grisa de tardor al monestir de Montserrat. Damunt la taula de treball de la biblioteca, en Ramon Ribera-Mariné hi té un portàtil tancat i, entre d’altres llibres, una Bíblia oberta, escrita en hebreu. Amb ell iniciem la col·lecció Natura Sagrada, d’entrevistes a personatges que tenen un especial vincle espiritual amb la natura.

Nous materials per a les ecoparròquies

(CR/Justícia i Pau) Com podem minimitzar l'impacte de la degradació ambiental i preservar la biodiversitat? Tenim en compte els “més vulnerables” al canvi climàtic? Les nostres accions honren al “Creador”? Els cristians d’arreu del món són cridats a formular-se aquestes preguntes durant el proper mes. Aquest diumenge 1 de setembre comença el Temps de la Creació.

Griselda Cos: “Els salms són el crit i la pregària de l'home i la dona d'avui”

(Laura Mor –CR) La monja benedictina Griselda Cos fa més de trenta anys que toca la cítara per acompanyar els salms. Així van néixer, com una pregària per a ser cantada. I avui encara serveix de pauta als qui busquen, als qui imploren i als qui agraeixen la vida a Déu. Com una mena d'alè per a tantes vivències que no sempre sabem anomenar.

Ramon Prat, una recerca de Déu amb agnòstics i ateus

(Jordi Llisterri-CR) "Déu no m'ha enviat el càncer, ni me'l traurà, però l'Evangeli diu 'Demaneu i se us donarà". I Déu el que m'ha donat és dignitat i força". Així explicava Ramon Prat el que l'ha motivat a enllestir el seu darrer llibre en la presentació que es va fer la setmana passada a Barcelona. El capellà i teòleg de Lleida acaba de publicar Record de Déu, editat per Pagès Editors.

35 preguntes curioses que fan nens i joves a catequesi

(Laura Mor –CR) Preguntes divertides, ingènues, atrevides i colpidores. Dubtes matussers i molta curiositat. Recopilem aquí un seguit d'anècdotes sorprenents i també de preguntes de difícil resposta que infants i joves han formulat a una vintena de catequistes. El tema de la mort i el dolor del món són els més recurrents.

David Jou: “El cant espiritual és una discussió amb Déu”

(Laura Mor –CR) Aquest físic i poeta considera que “parlem massa poc de Déu”. És una de les motivacions que l'han portat a escriure Cant espiritual, que acaba de publicar Viena Edicions i que aquest dilluns s'ha presentat a la llibreria Claret. David Jou (Sitges, 1953) aposta per continuar la tradició catalana del cant espiritual, que considera un diàleg conflictiu i crític.

panoràmica

Veure la fe