Vés al contingut

notícies relacionades

La contaminació atmosfèrica i els espais verds influeixen en el desenvolupament dels infants

(Obra social “la Caixa”) Viure amb nivells més alts de contaminació atmosfèrica i densitat de població durant els primers anys de vida podria estar associat amb un augment de l’índex de massa corporal (IMC), mentre que els espais verds i la combinació d’usos del sòl –la varietat d’edificacions i els serveis–  podrien relacionar-se amb l’efecte contrari. Són algunes de les conclusions d’un estudi de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”, que ha analitzat per primera vegada la relació entre múltiples exposicions urbanes i la trajectòria de creixement de l’IMC a partir de les dades de prop de 80.000 nens i nenes d’àrees urbanes de Catalunya. 

Mireia Angerri, nova presidenta-delegada de Mans Unides Barcelona

(Laura Mor –CR) “Quan coneixes les realitats dels països més desfavorits, t’adones com som nosaltres d’afortunats. És de justícia ser solidari, donar, compartir, ajudar... no podem girar l'esquena a les persones més desfavorides”, defensa la nova presidenta-delegada de Mans Unides Barcelona, Mireia Angerri Feu. Pren el relleu en el càrrec de l’entitat Joan Martí i Llobet, després que hagi esgotat les dues legislatures.

L'exclusió social en l’àmbit rural

(Obra Social “la Caixa”) Més de 10.000 persones en situació de pobresa i risc de vulnerabilitat residents en el medi rural seran les beneficiàries directes dels ajuts que l’Obra Social ”la Caixa” ha concedit aquest any a 45 projectes impulsats per entitats de tot l’Estat espanyol que pretenen donar resposta a reptes socials derivats de l’envelliment demogràfic, l’aïllament de la població, l’atur o les pressions migratòries en aquests territoris.

Juan Ciudad ONGD va beneficiar més de 158.000 persones en països empobrits

(Sant Joan de Déu) L'organització de cooperació per al desenvolupament Juan Ciudad ONGD va presentar la seva Memòria Anual 2018 en acabar el curs. El balanç és de 57 projectes de desenvolupament que han beneficiat directament 158.124 persones a 24 centres i hospitals de Sant Joan de Déu a 17 països de l'Amèrica Llatina, l'Àfrica i l'Àsia.

Esther Freijanes, nova presidenta de Mans Unides Tarragona

(Arquebisbat de Tarragona) Mans Unides compta amb una nova presidenta-delegada a Tarragona per als tres propers anys. Esther Freijanes Sangroniz agafa el relleu de Teresa Feliu Méndez la qual ha estat presidenta d’aquesta ONG per al desenvolupament des de l’any 2011.

L'educació, eina per la igualtat i l'apoderament de les dones

(Jesuïtes) Aquest setmana s'han celebrat diversos actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Una ocasió en què l'ONG jesuïta Entreculturas ha recordat que la discriminació per gènere ens situa directament al cor dels drets humans i de la justícia, i troba en l'educació una eina privilegiada de perpetuació o de transformació.

Burkina Faso: prioritat de l'ONG VOLS pel 2016

(Salesians) Aquesta setmana l'ONG VOLS dels salesians ha tingut la visita del missioner salesià Lorenzo Campillo, procedent de Ouagadougou, capital de Burkina Faso. L’any 2016 VOLS tindrà com a prioritat col·laborar en aquest país a nivell de projectes de cooperació al desenvolupament.

panoràmica

Veure la fe