Vés al contingut

notícies relacionades

La Salle denuncia davant la Fiscalia els nous casos d'abusos a Premià i es persona en la causa del jutjat a Mataró

(La Salle) La Salle ha decidit, com ha realitzat en altres casos anteriors, presentar una denúncia davant la Fiscalia de l'Audiència Provincial de Barcelona arran dels nous casos aportats per set ex alumnes del col·legi de Premià de Mar i que apunten al mateix docent del cas de l'escriptor Alejandro Palomas. A més, la Institució es personarà en la causa que ha obert el jutjat de Mataró a conseqüència d'aquestes últimes denúncies. 

Espais d’Escolta, un nou pas en el Sistema d’Entorn Segur jesuïta

(Jesuïtes) Les Plataformes Apostòliques de la Companyia de Jesús, també a Catalunya, han posat en marxa els “Espais d’Escolta”, impulsats dins del Sistema d’Entorn Segur (SES). Aquests espais són una evolució de les comissions d’escolta que van sorgir en algunes poblacions arran de rebre denúncies per casos d’abusos que van tenir lloc en el passat en institucions o activitats de la Companyia de Jesús.

Les adoratrius, davant les xarxes d’explotació: “El mal no té l’última paraula”

(Laura Mor –CR) Mendicitat, prostitució, tràfic d’òrgans o matrimonis servils. Són situacions reals d’esclavatge que no tenen gaire visibilitat a casa nostra. Existeixen, però no se’n parla. El món civil ha generat mecanismes de detecció i d’acompanyament de les víctimes d’aquests entramats. Però dins l’Església, hi ha molta feina a fer.

El bisbat de Girona aparta un capellà per una denúncia d’abusos de 1989

(CR) El bisbat de Girona “ha apartat cautelarment” un capellà de 81 anys de les funcions pastoral que encara feia com jubilat després de fer-se pública una denúncia d’abusos. Els fets denunciats ara es refereixen un suposat cas d’abusos durant unes colònies a La Garrotxa.

Els bisbes catalans diuen que el servei de les escoles cristianes "no pot quedar qüestionat" pels abusos

(CR) Condemna contundent als abusos a menors, acompanyament a les víctimes i prevenció. Però, a més, "el treball de les comunitats educatives, dels mestres i educadors, i dels pares i mares que fan confiança a les escoles cristianes, no pot quedar qüestionat per aquests casos que tots deplorem i condemnem". És el missatge dels bisbes de Catalunya que han difós aquest dimarts de suport a la comunitat educativa de l'escola cristiana.

"A Benín 30 euros són suficients per comprar un nen"

(Xavier Costa –Salesians) Neix la campanya de sensibilització 'Moi Aussi' –jo també–, fruit del treball conjunt de VOLS-Voluntariat Solidari i Solidaridad Don Bosco sobre el terreny, a Benín, a l'Àfrica de l'oest. Es tracta d'una crida a la justícia global i al respecte pels drets humans, davant la dura realitat del tràfic de nens i la violència cap a les nenes i les dones.

panoràmica

Veure la fe