Vés al contingut

notícies relacionades

Vedruna: “Volem contribuir a l’alfabetització religiosa del nostre país”

(Vedruna) Aquest dimecres al matí el Palau Mercader de Barcelona ha acollit la presentació del nou postgrau en Cultura Religiosa. Una formació que ofereixen conjuntament la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Fundació Vedruna Catalunya Educació (FVCE) i que començarà el gener de 2023.

Vedruna impulsa un nou postgrau en Cultura Religiosa

(Vedruna) Què vol dir fer Pasqua abans de Rams? Quins elements identifiquen un pantocràtor? Què tenen en comú les diferents religions presents avui al nostre país? Hi ha preguntes que conformen la nostra cultura i que els docents haurien de conèixer.

Els joves, a favor de la classe de Religió

(Jordi Llisterri –CR) Aquests dies de preincripció a les escoles els pares es trobaran una creueta per escollir si volen que els seus fills facin religió. En principi, la majoria de catalans estan a favor d’una classe de Religió a les escoles. Una majoria ajustada si parlem d’una assignatura de cada confessió: el 49% a favor i el 43% en contra. I una majoria molt més àmplia per una assignatura de formació sobre les principals religions.

Carreras: “Cal conèixer les diverses religions per teixir ponts a l'aula”

(Escola Pia) Durant les darreres setmanes, el pla pilot del Departament d’Educació per incorporar l’assignatura optativa de religió islàmica, ha sigut un dels temes més polèmics del sector educatiu. En Guillem Carreras, professor de cultura religiosa, explica com ho portem fent, des de l’Escola Pia, des de fa més de 13 anys.

Nou material de Cultura Religiosa per a Primaria

(Escola Pia Catalunya) L’Escola Pia de Catalunya estrena material de Cultura Religiosa per a Primària. L’equip, procedent de diversos centres educatius, composat per Jesús Nieto, Carme Guardia, Maria Mercè Aixàs i Josefina Jou ha reelaborat el material de Cultura Religiosa, que han publicat Go Books.

El conseller Bargalló vol un acord amb els bisbes sobre la religió a l’escola

(Jordi Llisterri-CR) El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, vol arribar a “un acord amb les estructures jeràrquiques de l’Església” per implantar a Catalunya una assignatura de cultura religiosa per a tots els alumnes. En una trobada organitzada per Junts, un dels principals sindicats dels professors de Religió, Bargalló ha explicat ja ha mantingut algunes converses “amb un representant autoritzat de la Conferència Episcopal Tarraconense”.

Bargalló: “Les escoles catòliques que fan cultura religiosa ens ensenyen el camí”

(CR) El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha tornat a defensar públicament una assignatura de cultura religiosa a les escoles. Segons Bargalló “en algunes escoles d’ideari  cristià o catòlic en el nostre país l’assignatura de religió ja no és religió catòlica, ja és cultura religiosa”.  El conseller creu que aquestes escoles concertades “ens han ensenyat el camí a seguir” i que “aquest és el camí que l’escola pública ha de recollir”.

panoràmica

Veure la fe