Vés al contingut

notícies relacionades

Samuel Fabra defensa una praxi cristiana dirigida a reconstruir el món

(Cristianisme Segle XXI) En doble sessió, telemàtica i presencial, al Saló d’Actes de Cristianisme i Justícia, aquest dissabte s’ha celebrat la darrera sessió d’Espai Obert sota el títol ‘Quina és la nostra praxi cristiana avui’. Una sessió a càrrec del metge Samuel Fabra, llicenciat en Ciències religioses i professor de l’ISCREB, que forma part del cicle d’enguany, ‘Utopia de l’Evangeli. De quin Déu parlem?’ que promou Cristianisme al segle XXI.

“No és possible ser cristià no practicant”

(Cristianisme Segle XXI) Amb el títol ‘Moral i ètica en la figura de Jesús: l’escàndol de l’Evangeli’, la catedràtica d’ètica a la UB Begoña Roman i el professor Josep Cobo han parlat aquest dissabte sobre la utopia de l’Evangeli avui. Ho han fet a la sala d’actes de Cristianisme i Justícia, a Barcelona, en la cinquena sessió d’Espai Obert, que organitza l’Associació Cristianisme al segle XXI.

Formes de coneixement: “L’emoció ens ajuda a raonar bé”

(Cristianisme Segle XXI) Amb el títol ‘La utopia de l’Evangeli, avui. De quin Déu parlem?’ aquest dissabte l’Associació Cristianisme al segle XXI ha iniciat el cicle ‘Espai Obert’. La presidenta Mercè Izquierdo, ha presentat el ponent i ha justificat que aquesta primera sessió encara s’hagi organitzat de forma telemàtica. L’escolapi Ramon M. Nogués, biòleg i antropòleg, ha parlat sota el títol ‘Formes de coneixement’, que ha desenvolupat en vuit punts.

La Bíblia, llibre dels símbols

(Cristianisme Segle XXI) Sota el títol ‘La lectura simbòlica dels textos bíblics’ aquest dissabte ha tingut lloc un nou Debat a Sant Ildefons, al saló d’actes d’aquesta parròquia. Organitzat per l’associació Cristianisme al Segle XXI, la conferència ha anat a càrrec de la teòloga i religiosa de la Companyia de Maria, M. Claustre Solé, i s’ha pogut seguir en modalitat presencial i telemàtica.

El Sínode de l’Amazònia: nous camins de sinodalitat

(Cristianisme Segle XXI) El jesuïta Víctor Codina, que va assistir al Sínode de l’Amazònia convidat expressament pel papa Francesc, va parlar dissabte sobre el Sínode i els seus reptes en el nou ‘Debat a Sant Ildefons’ que convoca Cristianisme al Segle XXI. El  ponent va exposar que la pandèmia i els seus problemes han deixat arraconat una mica el Sínode de l’Amazònia, malgrat que va actuar com una mena d’atri dels gentils.

Cristianisme al Segle XXI reflexiona per "una societat més justa"

(Cristianisme Segle XXI) Després del parèntesi imposat per la pandèmia (la darrera xerrada havia estat el 22 de febrer), l’Associació “Cristianisme al Segle XXI” ha celebrat de forma digital aquest dissabte la seva quarta sessió d'Espai Obert seguint el cicle d’aquest curs “Situar-se en el món d’avui” amb una cinquantena de connectats.

La globalització de l’autoritarisme

(Cristianisme al segle XXI) L’Associació “Cristianisme al segle XXI” ha celebrat aquest dissabte l’assemblea anual, en la qual s’elegiren els nous membres de la Junta i es reteren comptes de l’exercici anterior, aprovat per unanimitat així com el disseny i pressupost de l’exercici proper. Acabada l’assemblea, tingué lloc el tercer Debat de Sant Ildefons del curs, amb el títol “La Globalització de l’autoritarisme”, a càrrec del doctor Ferran Sáez, que avisà des del començament que no pensava fer referències a la realitat més actual.

Veure la fe