Vés al contingut

notícies relacionades

Per primera vegada, l’ou com balla al Seminari Conciliar de Barcelona

(CPL) Per primera vegada, al claustre de Sant Miquel del Seminari Conciliar de Barcelona (SCB) es podrà visitar, del 14 al 18 de juny, l’ou com balla i una catifa floral inspirada en un dels vitralls de la capella de la residència de Sant Josep de la Muntanya del SCB, disseny de Llucià Navarro, 'Jo soc el Pa de Vida'.

Orientacions litúrgiques per a les celebracions de Setmana Santa a porta tancada

(Centre de Pastoral Litúrgica) “Amb la mirada fixada en la creu de Jesús, àncora i timó en les nostres tempestes, d’on neix la vida nova que ens guareix i ens salva, preguem tot dient...”, així comença la pregària dels fidels que Missa Dominical proposa per a les misses, pregàries o altres moments, fins el Dijous Sant inclòs.

El CPL publica l'edició ampliada i revisada de la Litúrgia de les Hores

(Laura Mor –CR) Els primers cristians es reunien per pregar en certes hores del dia: a la sortida del sol i quan es feia fosc. A poc a poc s'hi van incorporar d'altres moments de pregària, d'acord a la narració dels evangelis, que indicava com els deixebles de Jesús dedicaven unes estones concretes a pregar. L'Església va instituir aquesta pràctica. És el que es coneix com a Ofici Diví o Litúrgia de les Hores i té com a base el diàleg: Déu parla i el poble respon.

Vuit llibres en català "per practicar l'Any de la Misericòrdia"

(Glòria Barrete –CR) El Jubileu de la Misericòrdia posa sobre la taula elements cabdals per viure amb coherència el missatge cristià. Però com passar de la teoria a la pràctica? Com fer palesa la misericòrdia a les celebracions litúrgiques? Com els salms poden ser instrument de misericòrdia? Què han dit els papes sobre el tema o quin és missatge dels pares de l'Església sobre aquest concepte?

Fidelitat a la reforma litúrgica

(Jordi Llisterri –CR) L’acte de lliurament del II Memorial Pere Tena va ser una nova crida a mantenir la fidelitat a la reforma litúrgica del Vaticà II. El Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) va lliurar aquest dimecres el Memorial al bisbe Julián López i el claretià Joan Maria Canals.

Recursos per practicar la misericòrdia

(Laura Mor –CR) Google retorna 16.600 resultats a qualsevol animador que faci una cerca amb les paraules clau "recursos pastorals any misericòrdia". Només en català. Aquesta setmana, amb l'obertura de l'Any de la Misericòrdia, hi ha feina a destriar el gra de la palla.

panoràmica

Veure la fe