Vés al contingut

notícies relacionades

Per primera vegada, l’ou com balla al Seminari Conciliar de Barcelona

(CPL) Per primera vegada, al claustre de Sant Miquel del Seminari Conciliar de Barcelona (SCB) es podrà visitar, del 14 al 18 de juny, l’ou com balla i una catifa floral inspirada en un dels vitralls de la capella de la residència de Sant Josep de la Muntanya del SCB, disseny de Llucià Navarro, 'Jo soc el Pa de Vida'.

El CPL publica l'edició ampliada i revisada de la Litúrgia de les Hores

(Laura Mor –CR) Els primers cristians es reunien per pregar en certes hores del dia: a la sortida del sol i quan es feia fosc. A poc a poc s'hi van incorporar d'altres moments de pregària, d'acord a la narració dels evangelis, que indicava com els deixebles de Jesús dedicaven unes estones concretes a pregar. L'Església va instituir aquesta pràctica. És el que es coneix com a Ofici Diví o Litúrgia de les Hores i té com a base el diàleg: Déu parla i el poble respon.

Nous directors de les revistes "Liturgia y espiritualidad" i "Phase"

(CPL) El Centre de Pastoral Litúrgica ha nomenat nous directors de dues de les seves revistes més destacades. En una assemblea extraordinària del Centre de Pastoral Litúrgica va ser elegit com a nou director de les revistes Liturgia y Espiritualidad Francesc Xavier Aróztegui, i de Phase José Antonio Goñi.

Vuit llibres en català "per practicar l'Any de la Misericòrdia"

(Glòria Barrete –CR) El Jubileu de la Misericòrdia posa sobre la taula elements cabdals per viure amb coherència el missatge cristià. Però com passar de la teoria a la pràctica? Com fer palesa la misericòrdia a les celebracions litúrgiques? Com els salms poden ser instrument de misericòrdia? Què han dit els papes sobre el tema o quin és missatge dels pares de l'Església sobre aquest concepte?

Fidelitat a la reforma litúrgica

(Jordi Llisterri –CR) L’acte de lliurament del II Memorial Pere Tena va ser una nova crida a mantenir la fidelitat a la reforma litúrgica del Vaticà II. El Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) va lliurar aquest dimecres el Memorial al bisbe Julián López i el claretià Joan Maria Canals.

panoràmica

Veure la fe