Vés al contingut

notícies relacionades

Els exercicis espirituals de sant Ignasi, 500 anys després

(Jesuïtes) Més de 80 persones de 27 països d’arreu del món, presents al Centre d’Espiritualitat de la Cova de Sant Ignasi, i més de 200 que han seguit les ponències online, han participat al Simposi Internacional sobre els exercicis espirituals organitzat pels jesuïtes. Els assistents han reflexionat sobre l'actualitat de la proposta dels exercicis i sobre com desplegar totes les possibilitats que ofereixen per respondre als reptes d'avui. 

"Afavorir una experiència personal del Déu que camina amb els que pateixen"

(Jesuïtes) Els Exercicis Espirituals que va composar Sant Ignasi de Loiola són una pedagogia per a realitzar un aprenentatge de l'art de viure. No són ni cursos, ni discursos, sinó una pedagogia pràctica per a la realització d'una experiència plenament personal sota el guiatge d'una persona experta. Un mètode, que Sant Ignasi va plasmar en el llibre dels Exercicis Espirituals i que ha ajudat al llarg de molts anys a moltes persones. 

Uns dies de plenitud a Manresa, per a joves estudiants de Batxillerat

(Jesuïtes) Un grup d'alumnes de Batxillerat de diverses escoles de la xarxa Jesuïtes Educació van passar a finals de juny uns dies a Manresa, on van poder fer experiència, en un format adaptat a una estada breu, dels Exercicis Espirituals. L'activitat va ser guiada per Pere Borràs i també van acompanyar el grup Òscar Fuentes, Eduard Escudero i Jokiñe Miranda.

Marko Rupnik (re)il·lumina la Cova de Manresa

(Víctor Rodríguez –CR/Manresa) Els jesuïtes de la Cova de Manresa han citat aquest dilluns al migdia la premsa del país a l’església, que està plena de bastides amb obrers que hi treballen enfilats o traginen sacs arreu del temple. Poc ens imaginem quan hi arribem que el més expert mosaïcista i un dels més prestigiosos artistes del món és el senyor que protegit per un casc, està picant pedra, mai millor dit, al peu de l’altar.

Nou oratori a Manresa per pregar mirant a Montserrat

(Jesuïtes) Recrear un espai de pregària com el que va tenir Sant Ignasi a la Coveta, és a dir, amb vistes a la muntanya de Montserrat. Aquesta ha estat la motivació que ha portat a la construcció del nou Oratori Montserrat, situat als jardins del Centre d’Espiritualitat Cova Sant Ignasi de Manresa.

6 propostes dels jesuïtes per a l’Advent

(Jesuïtes) Aquest diumenge 29 de novembre comença el temps d’Advent, un compte enrere que culmina amb la celebració del Nadal. Si l’Advent és temps d’espera, socialment fa mesos que vivim en una constant espera i incertesa: quines mesures entren en vigor o quines s’acaben, com podrem celebrar els àpats de Nadal, quan arribarà una vacuna o quan podrem reprendre la vida quotidiana amb certa normalitat...

Veure la fe