Vés al contingut

notícies relacionades

La Santa Bauma, on Maria Magdalena es retira a pregar

(Josep Gordi –CR) Hi ha espais, com algunes boscúries, coves o balmes, que abans d’anar-hi generen unes notables expectatives. Normalment perquè algú te n’ha parlat amb anterioritat o potser perquè n’has llegit o vist algun reportatge. Aquest és el cas del forest i de la cova de la Santa Bauma, dels quals, per diverses fonts, coneixem de la seva espiritualitat, monumentalitat i bellesa.

Qui fa els exercicis espirituals de sant Ignasi?

(Laura Mor –CR) El mes d'agost és temporada alta a la Casa d'Exercicis de Manresa. Centenars de persones, la majoria religiosos i religioses, fan els exercicis espirituals que sant Ignasi de Loiola va començar a escriure i practicar a la Cova fa prop de cinc-cents anys. “Volen seguir aquest mètode en el lloc on va començar tot”, explica el jesuïta David Guindulain, que coordina els exercicis espirituals dels jesuïtes a Catalunya.

La porta de la Cova de Sant Ignasi s'obre "als pelegrins del segle XXI"

(Laura Mor –CR/Manresa) “Senzill, humil, petit”. Així és l'itinerari del pelegrí que arriba a Manresa segons l'ha descrit el director del Camí Ignasià, Josep Lluís Iriberri. Més de tres-centes persones han assistit aquest divendres al vespre a la benedicció i a l'obertura de la porta jubilar del Santuari de la Cova de Sant Ignasi, en un acte presidit per l'abat de Montserrat, el pare Josep M. Soler.

36 persones de 21 països fan una immersió a la Manresa ignasiana

(Jesuïtes) Fa set anys que la Cova organitza diferents cursos internacionals. Actualment en fa tres (un en anglès i dos en castellà). Actualment s’està impartint la cinquena edició de l’anglès, que durà sis setmanes i aplega 36 persones de 21 països. La majoria vénen d’Àsia i Oceania: Xina, Austràlia, Índia, Filipines... Aquest any també un petit nombre d’Europa de l’Est: Romania, Hongria, Polònia.

“Els educadors ignasians també som peregrins i hem de seguir caminant”

(Jesuïtes/CR) Des de dilluns i fins divendres la Cova Sant Ignasi de Manresa acull el Seminari Internacional sobre Pedagogia i Espiritualitat Ignasiana (SIPEI). El Secretariat d'Educació de la Companyia de Jesús hi ha convocat 77 experts en educació d'escoles dels jesuïtes dels cinc continents per contribuir a la renovació pedagògica de les seves escoles.

recull de notícies

Veure la fe