Vés al contingut

notícies relacionades

“La diversitat religiosa del país no està reflectida en l’atenció funerària”

(Glòria Barrete –CR) Tombes separades d’aquelles que acullen persones d’altres confessions religioses en el cas dels musulmans; la incineració sense ferètre en el cas dels hinduistes; enterrats a terra, en fosses individuals i en parcel·les pròpies en la Fe bahá’í; enterrar-se fora del sàbat, tocant la terra i sense làpida definitiva sobre la tomba fins passat un any des de l’enterrament en el cas dels jueus.

Jornada sobre religió i COVID-19

(Direcció General d’Afers Religiosos) Enguany, i atesa la incidència que ha suposat la COVID-19 en tots els àmbits d’actuació, també en el religiós, es dedicarà la jornada a l’impacte i els reptes que ha suposat la COVID-19 a l’àmbit religiós.

De Botton: “El gènere és sovint un pretext per al discurs d’odi contra les religions”

(Joan Gómez i Segalà -Direcció General d'Afers Religiosos) Lena de Botton Fernández (Barcelona, 1976) és doctora en sociologia per l’École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS) de París. En l’actualitat és professora de la Universitat de Barcelona, on coordina el Grup de Diàleg Interreligiós del CREA. D’on prové el vostre interès per les religions?

Ahmed: “L’aïllament pel coronavirus provoca un doble patiment a les famílies immigrades”

(Joan Gómez i Segalà -Direcció General d'Afers Religiosos) Fàtima Ahmed va néixer en un poblet a prop de Tetuan (Marroc, 1967). Va arribar a Catalunya després de casar-se el 1995 i va descobrir l’associacionisme amb l’Associació Sociocultural Ibn Batuta. Des del 2013 és presidenta de l’Associació Intercultural Diàlegs de Dona i aquest any s’ha incorporat al Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa.

El Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa incorpora sis nous membres

(Direcció General d'Afers Religiosos) La consellera de Justícia, Ester Capella, es va reunir el 7 de febrer amb el nou Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa. Capella havia renovat l’òrgan el passat 24 de gener amb la ratificació de nou membres i el nomenament de sis més. Ha estat la primera reunió de la consellera amb el Consell. Òrgan renovat i ampliat

Tres membres nous al Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa

(Direcció General d'Afers Religiosos) El Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa disposarà properament de catorze membres, un cop aprovada la proposta del president del consell d’incorporar Cinto Busquet, Salwa L’Aouaji El Gharbi i Ruth Giordano.

"En les tradicions religioses és fonamental acollir el foraster"

(Glòria Barrete –CR) Catalunya ha estat i és, des de sempre, una terra d'acollida, un lloc de pas. A finals del segle XIX un flux migratori intern va portar gent del món rural a les ciutats; el segon flux migratori va tenir lloc a la dècada dels 60-70 en què ciutadans del conjunt d'Espanya hi van venir a treballar; la tercera onada migratòria, a finals dels 80-90 i primera dècada del segle XX, prové de ciutadans extra comunitaris; aquesta onada va portar incorporada un sistema de creences i de valors molt diferent del que era habitual a Catalunya.

Veure la fe