Vés al contingut

notícies relacionades

L’Església sobre els fets a Melilla: “Exigim una investigació exhaustiva”

(CR) “La política de la Unió Europea fa de les rutes migratòries trampes mortals que cada any es cobren milers de vides”. Aquestes són les paraules del comunicat de la Comissió General de Justícia i Pau amb motiu dels successos ocorreguts aquest divendres a Melilla quan 2.000 persones van intentar travessar la tanca del Marroc a Espanya. En el seu manifest condemnen les actuacions policials i exigeixen una “investigació exhaustiva” als governs espanyol i marroquí sobre la seva actuació.

Els bisbes consideren una “mala notícia” la tramitació de la llei de l'eutanàsia

(CR) El Congrés dels Diputats va aprovar al febrer l’elaboració d’una llei que reguli l’eutanàsia al llarg del 2021 amb 210 vots a favor, 140 en contra i dues abstencions. La proposta legislativa comptava amb les esmenes a la totalitat presentades pel PP i Vox que van ser rebutjades. La llei, però, encara està lluny de ser aprovada, abans s’haurà de discutir en ponència, sotmetre’s a debat i votació al Senat i, posteriorment, tornar al Congrés per a la votació definitiva.

Saiz, Vives i Benavent escollits pels organismes de govern de la Conferència Episcopal

(Jordi Llisterri-CR) El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i el bisbe de Tortosa, Enric Benavent, són els bisbes catalans que han estat escollits en la plenària pels organismes de govern de la Conferència Episcopal Espanyola. Després de l’elecció del cardenal Joan Josep Omella com president, entre dimarts i dimecres s’han completat les eleccions a diversos càrrecs per als propers quatre anys.

La Conferència Episcopal actualitzarà els protocols contra els abusos

(Conferència Episcopal Espanyola) La Santa Seu feia públic el passat 12 de setembre, que el papa Francesc convocava als presidents de les Conferències Episcopals per parlar dels casos d'abusos en una reunió de caràcter privat que tindrà lloc al Vaticà entre el 21 i el 24 de febrer de 2019.

Els bisbes espanyols rebaixen el to i reconeixen "els drets propis dels pobles"

(Jordi Llisterri-CR) La solució passa per un "diàleg honest i generós" i que "salvaguardi els béns comuns de segles i els drets propis dels diferents pobles que conformen l'Estat". Aquesta és la proposta de la Conferència Episcopal Espanyola davant la "greu situació" a Catalunya. Alhora, donen ple suport als bisbes catalans "com a autèntics representants de les seves diòcesis", dels qui assumeixen totalment el contingut de la nota de dimecres passat.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe