Vés al contingut

notícies relacionades

blanquerna-humcore

L'Observatori Blanquerna acull una trobada per abordar el model de corredors humanitaris

BLANQUERNA –URL | Diverses entitats s'han reunit a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna –URL en el marc del projecte europeu HUMcore: Humanitarian Corridors. El projecte té per objectiu promoure la inclusió de persones migrants en el teixit social de països europeus “basant-se en el principi que totes les persones són una oportunitat i no un problema per a la societat”, com ha explicat el coordinador del projecte i membre de la Comunitat de Sant’Egidio Itàlia, Lucio Barbetta.

Sant’Egidio recorda els “amics del carrer” que han mort aquest any

(Sant’Egidio) A la Basílica de Sant Just i Pastor, el diumenge 14 de febrer durant la celebració de la litúrgia eucarística, amb la presència de voluntaris i sense sostre, la comunitat de Sant’Egidio ha recordat a tots els “amics del carrer” que han perdut la vida durant els darrers anys a Barcelona. En la homilia Armand Puig, comentant l’Evangeli de la guarició del leprós, ha subratllat que Jesús amb la seva paraula i el seu gest acull a tothom i l’integra a la vida de la ciutat.

Confinar-se quan no es té una llar

(Ignasi Escudero -CR) Als carrers de Barcelona hi viuen pràcticament 2.000 persones segons el darrer cens d’Arrels Fundació. Un col·lectiu que ha augmentat en els darrers anys i que també ha vist com el coronavirus ha trencat el seu dia a dia. El tancament de comerços i establiments públics, així com l’absència de vianants pel carrer, ha modificat la vida d’una ciutat que amaga les persones sense llar. Per unes setmanes als carrers només se’ls ha vist a ells.

Barcelona i Manresa il·luminades contra la pena de mort

(Comunitat de Sant’Egidio) La Jornada Internacional “Ciutats per la Vida – Ciutats contra la Pena de Mort” il·luminarà la façana dels ajuntament de Barcelona i Manresa aquest dissabte 30 de novembre. La jornada celebrada anualment és una iniciativa de la Comunitat de Sant’Egidio, amb el suport de la Unió Europea.  L’entitat va escollir aquesta data en recordatori de la primera abolició per llei de la pena de mort, l’any 1786 al Gran Ducat de Toscana.

Veure la fe