Vés al contingut

notícies relacionades

bahais-aliança

Què és el Dia de l'Aliança?

LUCÍA MONTOBBIO –CR | La comunitat bahá'í de tot el món celebra la unitat de la seva fe cada 26 de novembre amb la festa del Dia de l'Aliança. La celebració commemora l'èxit dels bahá'í de mantenir-se units sense importar poble o nació.

La comunitat Bahá'i presenta a Barcelona 'Poemas enjaulados'

(Comunitat Bahá'í de Barcelona) Poemas enjaulados, publicat per l'Editorial Pre-Textos, es presentarà a la Casa del Llibre aquest dilluns les set del vespre. Aquest poemari, publicat en farsi i en castellà, recopila les poesies escrites per Mahvash Sábet, autora iraniana, durant els seus 10 anys d'empresonament.

Sábet va ser detinguda el 2008 i sentenciada a 20 anys de presó pel sol fet de ser bahá'í. La Fe Bahà'í és la major minoria religiosa no musulmana de l'Iran, perseguida sistemàticament per les autoritats del país des de fa dècades.

Ridván: 12 dies de festivitat a la comunitat bahá'í de Barcelona

(AEL Bahá'i de Barcelona) La comunitat bahá’í celebra del 20 d’abril a l’1 de maig la festivitat de Ridván. Aquesta confessió commemora l’aniversari de la declaració de Bahá’u’llah, a l’abril de 1863, a qui consideren com "el portador d'un nou missatge de Déu per a la humanitat".

Ridván és una paraula d’origen àrab que significa "paradís", un nom que Bahá'u'lláh, el profeta i fundador de la Fe Bahá'í, va donar a un bell jardí situat a la vora del riu Tigris als afores de Bagdad. Va ser en aquest jardí on va anunciar públicament la seva missió com una manifestació de Déu.

Veure la fe