Vés al contingut

notícies relacionades

Després del Filomena: “M’he quedat amb l’ermita interior”

(Laura Mor –CR) El temporal Filomena ha marcat un abans i un després en la vida eremítica al Priorat. Fa més de trenta anys que l’ermita de la Mare de Déu de la Consolació, a Gratallops, té algú que la guarda, que hi viu i que dedica la seva vida a la pregària. És un indret conegut i estimat a la comarca del Priorat, un espai simbòlic carregat d’espiritualitat. Els darrers deu anys i mig hi ha viscut la jove Sònia Sapena (València, 1976). Però la neu acumulada pel temporal ha esfondrat la teulada de bona part del seu habitable.

Què fer amb els infants que demanen la comunió sense estar batejats?

(CR) És una situació cada vegada més freqüent: infants que no han estat batejats de petits i que es preparen per celebrar el sagrament de l’eucaristia. I tot i que “pots semblar un problema a resoldre”, des del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears (SIC) ho consideren “una gran oportunitat pastoral”. Per això dedicaran el IX Seminari d’Estudi a parlar sobre el catecumenat dels infants.

Qui són els ministres extraordinaris de la comunió?

(Laura Mor –CR) Sembla cada vegada més urgent reivindicar la seva figura. Són laics i laiques que distribueixen el pa i el vi consagrats a l'eucaristia. Reben el nom de “ministres extraordinaris” perquè el seu rol està supeditat a les situacions en què falla un capellà o un diaca. Però la gran majoria són col·laboradors regulars. La raó? Cada cop hi ha menys ordenacions.

Josep M. Romaguera: “La litúrgia serà significativa si s'integra en la vida i en la societat”

(Laura Mor –CR) “La litúrgia no equival a ritus, sinó a la comunitat dels deixebles de Jesús reunida en el seu nom, que celebra la seva fe i la seva vida”. Així l'entén Josep M. Romaguera i Bach, que és el nou president del CPL, el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona. En aquesta entrevista reivindica la necessitat de connectar la celebració de la fe amb la vida de cada dia.

"El veritable descans ha de permetre viure cada dia amb més coratge i esperança"

(Bisbat de Sant Feliu) L'encarregat de l'àmbit pastoral de les peregrinacions, els santuaris i el turisme en el marc de la Conferència Episcopal Tarraconense, el bisbe de Sant Feliu Agustí Cortés, ha adreçat una carta de benvinguda als turistes que visiten la diòcesi de Sant Feliu en aquest període estiuenc.

Veure la fe