Vés al contingut

notícies relacionades

El nou currículum de religió, més obert i dialogant

(Laura Mor –CR/Tarragona) El nou currículum de la classe de religió catòlica conferirà a aquesta matèria més obertura. És el resultat de mesos de diàleg i treball participatiu amb la comunitat educativa per part de la Conferència Episcopal Espanyola i del Ministeri d’Educació. La classe de religió catòlica serà més competencial i tindrà una orientació cap a la resta del sistema educatiu, amb el reforç de vincles amb la resta de matèries.

Els bisbes parlen de la Setmana Santa

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la Setmana Santa, així com de l’ensenyament escolar de la religió.

La classe de religió ja parla en llenguatge competencial

(Eloi Aran –CR) Després de les festes de Nadal, la Conferència Episcopal Espanyola aprovarà el nou currículum de religió catòlica elaborat arran de la LOMLOE. Un cop es publiqui el nou currículum al BOE ja entrarà en aplicació de cara al proper curs 2022-2023. Entre les principals novetats hi ha la metodologia de treball, la vessant humanística, el perfil de sortida de l’alumne i l’arrelament del currículum a cada territori.

La tasca dels docents de religió, una resposta vocacional

(CR) Prop de 150 persones han participat en la XVa Jornada de mestres i professors de Religió dels bisbats amb seu a Catalunya. L'acte ha comptat per primera vegada amb la implicació de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB), i ha conclòs amb la missa vespertina a Sant Julià de Lòria, Andorra, aquest dissabte. Ateses les circumstàncies sanitàries i les limitacions de mobilitat, l’acte de cloenda també s’ha pogut seguir per l’habitual canal de retransmissió a Lòria TV.

Els joves, a favor de la classe de Religió

(Jordi Llisterri –CR) Aquests dies de preincripció a les escoles els pares es trobaran una creueta per escollir si volen que els seus fills facin religió. En principi, la majoria de catalans estan a favor d’una classe de Religió a les escoles. Una majoria ajustada si parlem d’una assignatura de cada confessió: el 49% a favor i el 43% en contra. I una majoria molt més àmplia per una assignatura de formació sobre les principals religions.

Nova proposta de la classe de religió per itineraris

(Lucía Montobbio –CR) Raquel Pérez dirigeix el Secretariat de la Subcomissió Episcopal d'Universitats de la Conferència Episcopal Espanyola i, des de juliol 2020, dirigeix també el Secretariat de la Comissió Episcopal per a l'Educació i Cultura. En aquesta entrevista explica quina és la nova proposta que proposen els bisbes, al govern, per a integrar la religió en un àmbit d'educació en valors a les escoles. En què consisteix la proposta d’ensenyament de religió catòlica que fa la Conferència Episcopal Espanyola?

Visual Thinking per a la classe de Religió

(CR) “Si sabem dibuixar un cercle, un quadrat i un triangle podem fer qualsevol cosa”. Amb aquest esperit senzill i sense por presenten Juanjo Fernández i Myriam Artola el taller de ‘Visual Thinking per a la classe de religió’.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts