Vés al contingut

notícies relacionades

Quants alumnes s’han apuntat a la classe de religió islàmica?

(Lucía Montobbio/Laura Mor –CR) Ara ja fa un any que es va engegar el pla pilot per impartir religió musulmana en escoles i instituts públics a casa nostra. En la primera fase preliminar no es van voler pronunciar gaires veus. I tampoc aquest curs ha resultat fàcil trobar docents que en vulguin parlar. Però des de Catalunya Religió sí que podem avançar quants alumnes s’hi ha matriculat enguany.

Com es pot obtenir la DECA per impartir Religió?

(CR) DECA, acrònim de Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica, i requisit indispensable per impartir Religió Catòlica a centres públics, privats i concertats. Un títol, el de professor de Religió Catòlica, que l’atorga la Conferència Episcopal Espanyola i que des del 3 de gener de 2022 s’emet ja exclusivament en versió digital.

L'assignatura de Religió, 30 anys de canvis

(CR) Quins canvis ha patit l’assignatura de Religió al llarg dels darrers trenta anys? Matèria computable, ‘assignatura maria’, alternatives a la matèria, currículum modificat. Són diversos els canvis que s’han produït, i sovint han estat reflex dels canvis del govern de torn.

Què passa amb la classe de religió?

(Glòria Barrete –CR) Canvi de govern i nou ressorgiment de la polèmica entorn a la classe de religió. Se suprimirà, tindrà una alternativa, deixarà de ser avaluable? A pocs dies perquè s'inicien les matriculacions a les escoles, i amb elles, l'elecció o no per part de les famílies de la classe de religió, hem parlat amb Pere Micaló, director del Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió (SIERC), que porta en el sector educatiu des de l'any 1981.

La classe de religió, cada vegada més activa i digital

(Salesians) Edebé acaba de publicar l'estudi La clase de religión se está transformando. Amb la voluntat de promoure la reflexió i el debat als processos de millora que s'estan duent a terme en la comunitat educativa, l'estudi analitza el perfil dels docents, els alumnes i quines innovacions metodològiques s'estan donant en l'assignatura de religió. .

Tres models de religió a l'escola i un nou Estat

(Jordi Llisterri -CR) L'escola a Europa es mou en tres models diferents de l'assignatura de religió. El de l'assignatura confessional, el de cultura religiosa, i el de valors ètics. Són els tres models que van explicar aquest dimecres el germà de La Salle Flavio Pajer en el simposi "La classe de Religió a Europa. Una sessió organitzada a Barcelona per Junts, el sindicat majoritari de professors de religió.

recull de notícies

Veure la fe

podcasts