Vés al contingut

notícies relacionades

Cinema i Religions, una proposta per a Setmana Santa. Dissabte Sant

(CR) Dissabte Sant. Els cristians tenen avui un dia d'oració tot esperant la resurrecció de Jesús. És dia de reflexió i silenci. És la preparació per la celebració de la Vigília Pascual, plena de llum i esperança.

Continuem avui la col·laboració amb el professor Joan-Andreu Rocha Scarpetta, degà de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull i doctor en comunicació i història de les religions.

Cinema i Religions, una proposta per a Setmana Santa. Divendres Sant

(CR) Divendres Sant. Avui els cristians reviuen el drama de la mort de Jesús al Calvari. La creu segueix en peu com a signe de salvació i d'esperança. El Divendres Sant no se celebra l'Eucaristia. L'altar llueix sense estovalles, sense creu, sense espelmes ni flors.

Cinema i Religions, una proposta per a Setmana Santa. Dijous Sant

(CR) Dijous Sant. Avui finalitza la Quaresma i s'inicia el Tridu Pasqual, el període en que es recorda la passió, la mort i resurrecció de Jesús, que va des del dijous sant fins a dissabte sant. Dos esdeveniments importants tenen lloc avui segons la Bíblia, l'últim sopar i el rentat de peus.

Cinema sobre Religions per a la Setmana Santa

(CR) La Setmana Santa és la commemoració anual cristiana de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús de Nazaret. És un període d'intensa activitat litúrgica dins les diferents confessions cristianes. Comença el Diumenge de Rams i finalitza amb la celebració del Diumenge de Resurrecció. Durant aquests dies a Catalunya i a d'altres indrets del món tenen lloc nombroses mostres de religiositat popular, destacant les processons i les representacions de la Passió.

Veure la fe

monogràfics

MONOGRÀFIC