Vés al contingut

notícies relacionades

Manlleu celebra els 300 anys de la font de la Mare de Déu amb un llibre de Joan Arimany

(Museu del Ter) La font de la Mare de Déu de Manlleu va ser una obra cabdal per a la millora de l'abastiment d'aigua al poble de principis de segle XVIII. Ara es compleixen 300 anys de la seva construcció i se celebra aquesta fita amb la publicació en línia del treball de recerca de l'investigador Joan Arimany al Museu del Ter. 

L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu celebra 450 anys

(Sant Joan de Déu) L'atorgament de la primera Bula Papal per part de la Santa Seu a l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu el 1572 és una fita clau que enguany arriba als 450 anys. Aquest fet constitueix l'inici oficial de la institució com a Fraternitat Hospitalària i, per aquest motiu, l'any 2022 és un any "de plena celebració".

Com han canviat les celebracions després d’un any de pandèmia 

(Laura Mor –CR) Com ha afectat la pandèmia les celebracions a les parròquies? Amb el pas dels mesos, hem preguntat com han articulat les comunitats cristianes les eucaristies, la resta de sagraments i alguns dels espais de trobada amb les restriccions sanitàries. Hi ha hagut canvis d’edat o númerics significatius? De la necessitat n’han fet virtut?

Retransmissions dels oficis de Montserrat de Nadal a Reis

(Abadia de Montserrat) Les celebracions litúrgiques del Santuari de Santa Maria de Montserrat des del 24 de desembre al 6 de gener es podran seguir en directe a través de la ràdio, la TV i per internet. Tant els oficis com la missa conventual es podran seguir per Montserrat TV i Ràdio Estel. El concert de Nadal de l’Escolania, però només podrà seguir-se de manera virual.

Crida eclesial a “no passar de llarg” davant la violència de gènere

(Laura Mor –CR) “Què hem de fer i de deixar de fer com a comunitats cristianes per acabar amb la violència contra les dones dins i fora de l’Església?”. La coordinadora Dones Alcem la Veu ha difós una guia de pregària dels fidels contra la violència de gènere per aquest diumenge. Un text reflexiu, ancorat en l’evangeli, que explicita voluntat de transformació i compromís social. 

Les persones amb audífons podran seguir millor els oficis de Montserrat

(Basílica de Montserrat) La Basílica de Santa Maria de Montserrat disposa d’un sistema d’anelles magnètiques, que elimina els sorolls de fons i esclareix el so del seu interior, per tal de facilitar l’accés al culte a les persones sordes que disposen d’implants coclears o audífons.

panoràmica

Veure la fe