Vés al contingut

notícies relacionades

Així és el nou ritu d’institució de catequistes

(Laura Mor –CR) “Rep aquest signe de la nostra fe, càtedra de la veritat i la caritat de Crist, i anuncia’l amb la vida, els costums i la paraula”. Aquesta és la fórmula del nou ritu per a instituir catequistes que es podrà fer servir a partir de l’1 de gener. Unes paraules que pronunciarà el bisbe de cada diòcesi –o algú que actuï en el seu nom– per reconèixer de forma estable i oficial el ministeri de la catequesi en dones i homes laics.

El papa Francesc formalitza el ministeri de catequista

(Laura Mor –CR/Vatican News) L’Oficina de Premsa vaticana ha anunciat que dimarts vinent es presentarà als mitjans de comunicació la carta apostòlica amb forma de motu proprio titulada ‘Antiquum ministerium’. Amb aquest text el papa Francesc instituirà el ministeri del catequista.

Mercè Serra: catequista en una Església domèstica

(Laura Mor –CR/La Garriga) El divendres a la tarda es reuneix amb el grup de joves de confirmació de la parròquia de Sant Esteve. Mercè Serra té 53 anys, és mare de família, mestra de religió en una escola pública i de jove ja feia de catequista. “Si t'estimes l'Església i vols parlar de d'ella, donar el teu punt de vista, ajudar-la a tirar endavant, això no ho pots fer des de fora, has d'estar dins de l'Església”, assegura en aquesta entrevista. Amb voluntat de visibilitat i reconeixement, comencem així una nova sèrie d'articles de dones i Església.

El catequista ha de poder desaprendre per innovar

(CET) La renovació de la formació de catequistes ha centrat l’assemblea del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya (SIC) i les Illes Balears, celebrada de dilluns a dimecres a Ciutadella de Menorca.

Veure la fe