Vés al contingut

notícies relacionades

El papa Francesc ja parla català

(CR) A partir d’ara podreu llegir el papa en català. Les primeres homilies, discursos i gestos del papa Francesc han definit la novetat d’aquest pontificat. Per remarcar el vigor d’aquestes paraules i imatges, a partir d’ara a CatalunyaReligió.cat oferirem la traducció al català del les principals homilies i discursos del papa Francesc.

Abadia de Montserrat presenta una edició popular dels textos del Vaticà II

(Jordi Llisterri –CR) Aquest divendres a la Facultat de Teologia de Catalunya es presenta una nova edició en català dels textos del Concili Vaticà II editada per Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Des de la celebració del Concili, s’han publicat en català quatre edicions diferents del textos conciliars.

Mossèn Antoni M. Alcover, apòstol de la llengua catalana

(Catalunya Cristiana) Mossèn Antoni M. Alcover és considerat apòstol de la llengua catalana perquè al llarg de tota la vida va voler donar-li la dignitat que mereix. Quan era adolescent, va confessar que patia mal de mallorquí perquè estimava la llengua i és recordat sobretot per la seva obra magna: el Diccionari català-valencià-balear, una obra única a Europa encara avui.

L’extraordinària producció del llibre religiós en català

(CR) La salut del llibre religiós en català és excel·lent per la diversitat i qualitat de la seva producció. Aquest és el diagnòstic de la taula rodona celebrada dilluns passat a la Llibreria Claret de Barcelona per commemorar els deu anys de l’exposició Germinabit a Roma.

Quan el papa parla català

(Marta Nin) – A l’expectativa de rebre el papa a Barcelona, quan es va fer l’anunci oficial de la visita els periodistes van preguntar al cardenal Lluís Martínez Sistach si esperava que el papa parlés en català. L’arquebisbe només va dir que si ho feia seria benvingut i que, en tot cas, no seria la primera vegada que Benet XVI parla en català.  

panoràmica

Veure la fe