Vés al contingut

notícies relacionades

"El Casal Loiola és sobretot un lloc des d’on sortir al món"

(Jesuïtes) Xavier Sagrera i Lucia Ortín s’han incorporat, a principis d’aquest curs, com a president i vicepresidenta del patronat del Casal Loiola, prenent el relleu de Juan Mezo i Juan Raduà, que han ocupat aquests càrrecs respectivament durant els últims anys.

“El repte de Magis és fer comunitat en la distància”

(CR) La pandèmia de la Covid-19 ha desbaratat seguretats, rutines i plans establerts a nivell global i local. Si assumir els canvis és sovint difícil, en una etapa com la de la joventut, en què es fa imprescindible la socialització i la relació entre iguals, aquests canvis sobtats es fan en alguns moments inevitables, frustrants i tot un repte. 

Acollir els separats i divorciats, la proposta de les Comunitats de Vida Cristiana

(Glòria Barrete –CR) Trencar un projecte familiar, separar-se, divorciar-se, o viure una ruptura sentimental mai és fàcil. Si a banda del dolor i la ferida que un sent se li suma el rebuig de la pròpia comunitat cristiana o el sentiment de no sentir-se digne, la remuntada es fa realment difícil. Amb voluntat d’acollir, acompanyar i integrar la realitat de les persones separades i divorciades, les Comunitats de Vida Cristiana –CVX– han engegat la Xarxa SAL.

El jesuïta Pep Baquer fa una mirada crítica i amorosa sobre l'homosexualitat a l'Església

(Laura Mor –CR) Per una Església més evangèlica i compassiva, on totes les orientacions sexuals se sentin acollides. Així s'ha presentat el llibre La parella humana del jesuïta Josep Baquer aquest dimarts al vespre al Casal Loiola de Barcelona en una sala plena de gom a gom. Més d'un centenar de persones s'han reunit per conèixer un text que s'emmarca dins d'un “diàleg intraeclesial” i que neix com una opció de consciència.

Viure amb menys: “No és una qüestió d'ideologia, sinó de sensibilitat”

(Jesuïtes) Els propers divendres 21 i dissabte 22, el Casal Loiola de Barcelona i el centre d'estudis Cristianisme i Justícia organitzen conjuntament el taller 'Aprendre a cuidar la nostra casa comuna', que estarà conduït per José Eizaguirre, escriptor i divulgador sobre ecologia, consum, espiritualitat i estils de vida alternatius.

Un rellotge per a que famílies ajudin famílies

(Laura Mor –CR) Són famílies que volen ajudar d'altres famílies. Les Comunitats de Vida Cristiana han creat un mètode que neix de la màxima ignasiana del “en tot servir i estimar”. De manera que siguin “famílies per als altres”. És el 'Rellotge de la Família' i, després d'una prova pilot, es presenta a Barcelona, al Casal Loiola, de la mà d'un dels seus creadors, el sociòleg Fernando Vidal, el proper dissabte 15 d'octubre.

Déu, entre el tot i la 'xusma'

(CR –Ramon Bassas) Davant unes 350 persones que omplien el Casal Loiola aquest dilluns al vespre, el jesuïta i antropòleg Xavier Melloni i el professor de filosofia als jesuïtes de Sant Ignasi Josep Cobo van discrepar amb tota elegància, però amb contundència, sobre la seva idea de Déu, amb motiu de la presentació del llibre Déu sense Déu.

recull de notícies

Veure la fe