Vés al contingut

notícies relacionades

Bon Any 2021: “Que la pandèmia no ens allunyi de l’altre”

(Glòria Barrete –CR) Si hi ha un tema a destacar aquest 2020 que deixem enrere avui és el de la pandèmia de la Covid-19. Tots d’alguna manera o altra ens hem vist afectats per aquesta crisi sanitària que ha fet estralls a tots els nivells.

L’Església després del confinament

(CR) L’experiència del confinament ha generat escenaris inèdits en les comunitats cristianes i en els àmbits d’acció social, pastoral, sanitària i espiritual de l’Església. Una bona part queda recollida en el documental Església confi(N)ada, realitzat per Animaset Mèdia i Comunicació, i estrenat el 31 de maig a la televisió. Animaset i Catalunya Religió convida ara a alguns dels protagonistes del documental i altres experts a reflexionar sobre quina ha estat la resposta de l’Església durant la pandèmia. Després de la vivència del moment que recull el documental, els diàlegs plantejaran una valoració més a fons de la resposta de l’Església en aquesta etapa i sobretot quins escenaris cal tenir en compte de cara al futur. Què es pot aprofitar d’aquesta experiència? Quines han de ser ara les prioritats? El cicle de diàlegs té el suport del servei d'Institucions Religioses del Banc Sabadell.

Com educa l'esplai en el transcendent?

(Laura Mor –CR) De què parlen els monitors d'esplai quan es proposen “educar en el transcendent”? Com fer el traspàs de la llibreta d'objectius a l'activitat concreta amb infants i joves? Aquest divendres al vespre l'Àmbit de la fe del Moviment de Centres d'Esplais Cristians de Catalunya (MCECC) proposa 'La nit dels animadors de la fe'.

"El lleure pot ser una experiència positiva per apropar i viure l'Evangeli"

(Glòria Barrete –CR) Casals d'estiu, campaments, colònies, excursions a la muntanya, bivacs, descoberta de l'entorn... són moltes les activitats que aquests mesos d'estiu es duen a terme amb infants i joves a Catalunya, en període de vacances. Hi ha jocs, tallers, anades a piscines, excursions, rutes... hi ha lloc per a Déu també en la tasca educativa?

Sant Feliu: “Com diem a un adolescent 'vine a la parròquia'?”

(Laura Mor –CR) La delegació de joventut del bisbat de Sant Feliu demana “un cop de mà per tornar a convocar adolescents i joves”. En primer lloc, recorre al compromís personal dels feligresos, per passar després a tot un seguit accions pastorals de primer anunci que els permetin “fer-se trobadissos”. El document 'Esdevenir missioners avui' recull la proposta, que és fruit de tres anys de reflexió.

Veure la fe