Vés al contingut

notícies relacionades

“El pare Ubach era un home aventurer i capaç de tot per trobar les restes de la Bíblia”

(Glòria Barrete –CR) L'any 2018 per Setmana Santa la catedràtica de llengua catalana Lourdes Godoy viatja per primera vegada al Líban. Documentant-se per a la seva estada llegeix alguns llibres sobre el país on troba algunes referències sobre el pare Ubach, monjo de Montserrat, i li pica la curiositat la seva figura. Torna del viatge i cerca llibres sobre Ubach, trobant ben poca cosa. S’apropa fins a Montserrat i el pare Massot li ofereix consultar l’arxiu del pare Ubach.

Catalunya Religió amb el papa Francesc en el Consorci internacional sobre vacunes

(CR) Aquest divendres al matí el papa Francesc ha rebut el Consorci internacional de mitjans catòlics ‘Catholic fact-cheking’. Catalunya Religió, que n’és soci fundador, s’hi ha fet present. Junt amb una vuitantena de representants d’aquesta iniciativa, han participat en l’audiència amb el Papa el president de la Fundació, Carles Duarte i la directora de Catalunya Religió, Laura Mor.

Carles Duarte i Àlex Susanna presenten ‘Veus que s'enlairen’ al Museu Episcopal de Vic

(MEV) Dues de les veus més destacades de la poesia catalana actual, Carles Duarte i Àlex Susanna, són els protagonistes de ‘Veus que s'enlairen’. Aquesta és la proposta que aquest dissabte reprèn el cicle ‘Lletra i Esperit’ del Museu Episcopal de Vic (MEV), que es va haver d’aturar a causa de la pandèmia. Els dos rapsodes estaran acompanyats de les improvisacions de la mezzosoprano Marta Valero.

Montserrat acull l’equip de Catalunya Religió

(CR) Montserrat ha acollit aquest dijous una trobada de col·laboradors i membres del patronat de la Catalunya Religió. Una sessió de treball per reflexionar sobre línies de fons i de futur, i per consolidar el projecte i ampliar-ne l’abast. “Catalunya Religió és una proposta serena, un projecte integrador i d’acollida del sentiment religiós d’un país”.

Un Sant Sopar més a prop del cel

(Jordi Llisterri –CR) Una proposta plena. És el que es va viure aquest divendres al vespre al Cor de la Catedral de Barcelona amb la interpretació de Celestial Sant Sopar. La iniciativa neix de la ment creativa del músic i artista plàstic Miquel Pujol i Grau. Fa uns anys va proposar al poeta Carles Duarte una creació estètica i espiritual evocant el Sant Sopar.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts