Vés al contingut

notícies relacionades

caritas-bcn-2

Càritas Barcelona inaugura un nou punt d’acollida a Cornellà de Llobregat

ARQUEBISBAT DE BARCELONA | En presència del bisbe auxiliar de Barcelona Javier Vilanova i de la regidora Joana Piñero, tinenta d’alcalde de Polítiques Socials, Igualtat i Salut de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, Càritas Diocesana de Barcelona ha inaugurat aquest dimecres un nou espai d’acollida i acompanyament social a Cornellà de Llobregat. 
treball-decent

L'Església catalana demana estudiar la reducció de la jornada laboral

CR | 'Sense compromís no hi ha treball decent'. És el lema d'enguany de la Jornada Mundial pel Treball Decent que l'Església celebra aquest diumenge. En un manifest que han fet públic les diverses entitats que formen la plataforma 'Església pel Treball Decent' (ITD), demanen estudiar la reducció de la jornada laboral, una proposta que també defensa el papa Francesc. Amb motiu d'aquesta jornada, s'ha convocat un acte públic reivindicatiu que tindrà lloc aquest divendres a la tarda a la plaça de la Catedral de Barcelona.

Feina i ganes de treballar es tornen a trobar amb Càritas Barcelona

(Roger Vilaclara –CR) Més de 500 persones han participat en la Fira d’Ocupació de Càritas Diocesana de Barcelona ‘No M’aturo’. Un esdeveniment amb l’objectiu de crear un lloc de trobada entre persones sense ocupació laboral i empreses interessades a oferir llocs de treball. La jornada s'ha celebrat aquest dijous al matí al Seminari Conciliar de Barcelona.

“Les dones són les que més pateixen les situacions de sensellarisme”

(Càritas Barcelona) Gairebé la meitat de famílies en situació de sensellar de Barcelona estan a càrrec d'una mare sola amb fills. Així ho detallen les conclusions de l'informe 'Recerca sobre famílies en situació de sensellarisme a Barcelona'. S'han presentat aquest divendres al matí a la Farinera de Clot on s'ha organitzat la Jornada 'Famílies i sensellarisme: realitat invisible'.

Càritas Barcelona envia dues ambulàncies a Ucraïna

(Roger Vilaclara –CR) Aquest dimecres al matí el bisbe auxiliar de Barcelona, Javier Vilanova, ha beneït dues ambulàncies que Càritas Diocesana de Barcelona ha enviat cap a Ucraïna. Les ambulàncies marxen carregades de material sanitari necessari per "atendre a ferits de guerra", ha explicat el director de Càritas Barcelona, Salvador Busquets.

La pobresa es cronifica malgrat que les xifres econòmiques sobreviuen a la pandèmia

(Servei Solidari) La Covid-19 ha fet repuntar els índexs de pobresa a Catalunya: un 26,3% de la població es troba en risc de pobresa o exclusió, 2,7 punts més que el 2019. Pràcticament, s'han doblat les llars amb baixa intensitat de treball, 9,8% el 2020 davant d'un 5,6% el 2019; i la privació material severa, un 6,2% el 2020 davant del 3,1% del 2019.

Veure la fe