Vés al contingut

notícies relacionades

Estrena d'un documental sobre els 400 anys dels caputxins a Catalunya

(Caputxins) Els Caputxins es van establir a Arenys de Mar ara fa 400 anys. Durant aquests quatre segles s'han convertit en un element imprescindible de la vila. Jordi Roigé, director d'Animaset, ha dirigit Caputxins, 400 anys a Arenys, un documental que s'endinsa a l'interior de la comunitat i mostra la seva vida espiritual, laboral, social i ciutadana.

Els caputxins expliquen la presència a Arenys amb un documental

(CR) “Millor fer un documental que un llibre”. Aquesta és la idea que van tenir el caputxins per celebrar els 400 anys de presència a Arenys de Mar. I no cal parlar només de la història si el més important és el que aporten avui els frares a la vida del poble. Així neix el documental “Caputxins d’Arenys, 400 anys” que es va estrenar la setmana passada amb una projecció al mateix convent.

Eduard Rey, nou provincial dels caputxins: “Compartim un corrent d'estimació que tendeix a expandir-se”

(Laura Mor –CR/Arenys de Mar) Quan algú parla d'un projecte comunitari en termes “d'estil de vida”, genera expectativa. No hi caben els esquemes ni les programacions. Així entén l'esperit franciscà el recent elegit provincial dels caputxins Eduard Rey, que defineix el carisma que uneix els frares com “un corrent d'estimació mútua no tancat que tendeix a expandir-se”.

De Santa Maria de Cervelló en deien “la salvadora de vaixells”

(Valentí Serra –Caputxins) Aquest dissabte se celebra la festivitat de Santa Maria de Cervelló (1230-1290). Nascuda al palau dels Cervelló, al carrer Montcada de Barcelona, fou batejada a la veïna parròquia de Santa Maria del Mar. Després de la mort del seu pare, Guillem de Montcada, vengué el palau familiar i, amb el recolzament de la seva mare projectà de fundar una comunitat religiosa. Fou per aquest motiu que anà a viure en una casa del carrer Ample situada molt a prop de l’església dels mercedaris.

26 caputxins catalans proclamats beats: herència d'una fe entregada

(CR / Caputxins) En esclatar la revolució anarquista que va acompanyar l'inici de la Guerra Civil, els frares dels convents de Catalunya es van haver de dispersar, i es van trobar, com tots els altres religiosos o capellans, sent objecte d'una autèntica cacera que va incloure registres a moltes cases particulars, amenaces a parents dels frares, delacions, etc... Alguns d'ells foren assassinats en grup, la majoria sols.

La trobada fraterna dels caputxins recorda el camí espiritual de Francesc i Clara

(Caputxins) El consell de laics dels caputxins ha centrat enguany la trobada fraterna al voltant de sant Francesc i santa Clara amb motiu de la reedició del escrits d’ambdós sants. Aquest dissabte els locals de Pompeia Grups van acollir persones vingudes d’arreu, que van treballar aquest eix espiritual, a més a més de poder contemplar les pintures de Nati Crespo exposades als plafons del vestíbul.

"Per aconseguir l'experiència mística és indispensable fomentar el silenci i la pregària"

(Glòria Barrete –CR) "Allà era ell. Jo no el veia, jo no l'escoltava, jo no el tocava. Però ell hi era. (...) I no dubtava que era Ell, ja que el notava, encara que sense sensacions. Com pot ser això possible? No ho sé; va durar una estona que no es podia mesurar, i va acabar, per no tornar-se a repetir; el necessari, i res més", escriu el filòsof Manuel García Morente, home allunyat de l'Església i un ateu decidit.

recull de notícies

Veure la fe