Vés al contingut

notícies relacionades

Teresa Llach: “Com Joaquima de Vedruna, cal tenir projecte”

(Laura Mor –CR/Vic) “Experta en humanitat”. Així defineix Maria Teresa Llach Galilea a la fundadora de la seva congregació en el llibre que n’acaba de publicar. Joaquima de Vedruna. Quatre vides en una (Claret, 2021) és una biografia que actualitza la documentació disponible sobre la santa. El llibre, disponible en català, castellà, francès i anglès, està pensat per a tota la família Vedruna.

Hilari Raguer, biògraf de Carrasco i Formiguera

(Guiomar Amell) Vagi per endavant que la postguerra a Catalunya va escapçar i soterrar la identitat catalana. Prohibit el català, escapçades les seves institucions, i sotmesa a la clandestinitat qualsevol activitat pública bé fos social o política, Catalunya havia desaparegut! Per a qualsevol organisme públic s’havia convertit en “el Levante Español”, tal era l’afany d’anorrear-nos com a nació.

Jesús Renau: “Hi haurà una Església minoritària de persones convençudes”

(Laura Mor –CR) Es defineix com una persona “moderadament optimista”. “El que toca a un vell és ser moderat”, apunta Jesús Renau i Manén en aquesta entrevista. Jesuïta i teòleg, té 86 anys, viu a Badalona i és membre de l'equip de Cristianisme i Justícia. Ha fet centenars d’acompanyaments i recessos. I ha exercit diverses responsabilitats a la Companyia de Jesús: va ser director del Col·legi de Casp (1977-1983) i provincial de l’orde a Catalunya (1995-2001). La disciplina d’escriure sempre l’ha acompanyat.

200 anys esperant la biografia del bisbe Lasala

(Bisbat de Solsona) Aquest dilluns es va presentar a la sala Bisbe Lasala del palau episcopal de Solsona el llibre El Bisbe de Solsona Rafel Lasala i Locela i l’historiador Domènec Costa i Bafarull. Presència il·lustrada valenciana a Catalunya obra de Ramon Planes Albets i que recull el manuscrit original, obra de Domènec Costa i Bafarull.

"La vida de Gaudí no deixa de ser frustrada"

(Jordi Llisterri-CR) Tres dones li van donar carabassa, la seva obra no va ser compresa per la majoria d'artistes contemporanis i la societat catalana no li va donar el suport que esperava per acabar la Sagrada Família. És una part del perfil d'Antoni Gaudí que recull nova biografia de l'escriptor i enginyer Josep Maria Tarragona: Gaudí, l'arquitecte de la Sagrada Família. Biografia breu.

Mor mossèn Ballarín, el rector de Catalunya

(Jordi Llisterri –CR) No va ser rector que cap gran basílica, però l’èxit literari i la televisió el van convertir en el rector de Catalunya. El capellà de capçalera d’una generació. Josep Maria Ballarín ha mort la matinada d'aquest divendres als 96 anys a Berga. El funeral se celebrarà aquest dissabte a les quatre de la tarda a l'Església de Santa Eulàlia de Berga presidit pel bisbe de Solsona. Després serà enterrat a Gósol. 

El jove beat Castelló en 25 pàgines

(Bisbat de Lleida) Coincidint gairebé amb el dia de la seva festa litúrgica –28 de setembre– i el 79 aniversari del seu martiri, ha sortit al carrer una nova biografia del beat Francesc Castelló Aleu. La nova publicació, que porta com a títol Francesc Castelló, jove i màrtir, ha estat editada en català i tamb

Veure la fe