Vés al contingut

notícies relacionades

“La bellesa de Taizé és provisional per facilitar la participació dels joves”

(Laura Mor –CR) La bellesa té un paper fonamental a Taizé i ajuda a fer experiència de Déu. Així ho explica el professor d’Estètica de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna - Universitat Ramon Llull Salvador Garcia Arnillas en el llibre que aquesta setmana ha presentat a la Llibreria Claret de Barcelona.

“L'ikebana és un trampolí a la bellesa de Déu”

(Laura Mor –CR) “Si a aquestes persones les poses assegudes en una sala i els demanes que estiguin quatre hores en silenci, segur que no t'aguanten. En canvi, les quatre hores de taller ningú fa xivarri”. El monjo benedictí Vicenç Santamaria descriu així el clima que genera la proposta 'Art i espiritualitat: II setmana d'ikebana' basada en aquesta tècnica japonesa d'art floral.

L'escola obre un parèntesi per als grans ideals

(Laura Mor –CR) Aprendre, memòria, bellesa i esperança són les paraules que pedagogs, filòsofs i educadors han desgranat en la tercera jornada 'Repensar el sentit de l'educació', organitzada per La Salle Campus Barcelona (URL), la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna (URL) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. L'acte s'ha formulat com un contrapunt a la vivència utilitarista de l'escola i ha aplegat aquest dimarts prop d'un centenar de persones a l'auditori de l'Escola d'Arquitectura de la Salle.

Baden-Powell: "Procureu deixar aquest món una mica millor de com l'heu trobat"

(Minyons Escoltes i Guies) Aquesta setmana ha fet 73 anys de la mort del fundador de l'escoltisme, Robert Baden-Powell (22 de febrer de 1857, Londres - 8 de gener de 1941 Nyeri, Kenya). Una bona ocasió per recordar el seu darrer missatge adreçat als nois i noies d'arreu del món, trobat entre els seus papers després de la seva mort. Diu així:  «Estimats escoltes,

La càrrega simbòlica, de bellesa i d’expressió de la fotografia, des de l’òptica del Miracle

(Abadia de Montsserrat) Aquest divendres, dissabte i diumenge Jordi Farrús i Lourdes Estrada mostraran com millorar la percepció de la realitat a través de la càmera i com fer de la fotografia una pregària o un mitjà per acostar-se a la transcendència. Ho faran en un curs personalitzat de fotografia, que organitza la Casa d’Espiritualitat del Miracle, al Solsonès, i que forma part del cicle 'Art i espiritualitat'

L’Atri dels Gentils, disponible a Internet

(CR) Les sessions de l’Atri dels Gentils ja estan disponibles en vídeo a Internet. Les sessions que es van celebrar a Barcelona el 17 i 18 de maig ja es poden veure a la web de l’Atri del Gentils.

panoràmica

Veure la fe