Vés al contingut

notícies relacionades

2.000 participants en les activitats culturals de Catalonia Sacra

(Catalonia Sacra) Prop de 2.000 persones han participat en les 48 activitats culturals proposades per Catalonia Sacra l’any 2016 i que s’han estès per tots els bisbats amb seu a Catalunya. Això suposa un increment de participació d’un 15% respecte al curs anterior.

Les adoratrius atenen 189 víctimes del tràfic de persones en un any

(Adoratrius) Gairebé a punt de complir 15 anys, el programa SICAR cat d’adoratrius es consolida com a referent en atenció integral a dones víctimes del tràfic d’éssers humans a Catalunya, i vol seguir impulsant accions de sensibilització i incidència, per transformar les xarxes d’explotació en xarxes de solidaritat. Al llarg del 2015 les adoratrius han atès a SICAR cat 189 persones, de les quals 117 són nous casos mentre que les 72 restants corresponen a situacions en seguiment.

"Estimar és morir", la lliçó de Josep Frigola després de 50 anys de missioner

(Glòria Barrete –Figueres/CR) Després d'onze anys al seminari de Girona, Josep Frigola queda impactat per la idea d'anar a l'Àfrica com a missioner a través del testimoni d'un company seu, en Joaquim Vallmajó, que hi anava. "Per què no puc anar jo també a l'Àfrica?", es va preguntar Frigola. Aquesta inquietud el va anar marcant durant els anys posteriors i és l'octubre del 1965 quan aterra a l'aleshores anomenat Alt Volta i que actualment és Burkina Faso.

L'ebola: un abans i un després en l'agermanament amb Sierra Leone

(Laura Mor –CR) Aquest dijous l'Hospital de Sant Joan de Déu d'Esplugues ha fet el balanç dels deu anys d'agermanament amb el seu homònim a Sierra Leone: el Saint John of God Hospital, de Mabesseneh-Lunsar, a l'oest del país. L'experiència, molt marcada els darrers mesos pel virus de l'ebola, fa evident la necessitat de ser-hi. "La vida segueix, fins i tot segueix el programa d'agermanament. Tenim idees noves!" ha anunciat el germà Fernando Aguiló, que coordina el projecte des de Catalunya.

Cristianisme i Justícia fa una crida al compromís en la seva reflexió de final d’any

(Jesuïtes) Com és habitual, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia tanca l’any amb la publicació d’una reflexió que recull les inquietuds i les fites més rellevants del 2013 i amb la celebració d’una vetlla de pregària per cap d’any dedicada als drets de les persones migrades aquest dimarts a l’església dels Jesuïtes del carrer Casp de Barcelona.

Veure la fe