Vés al contingut

notícies relacionades

LheureCassiaJust

El Memorial Cassià Just reconeix la comunitat Bahá’í i recorda la seva persecució

CR | El lliurament de la desena edició del Memorial Cassià Just es va convertir en reconeixement de l’aportació a la pau i el diàleg i un record de la situació de persecució que viu la comunitat Bahá'í a l’Iran, en el seu territori d’origen. Elisabeth Attar Lheure va rebre dimecres a la tarda el guardó de mans de la consellera de la presidència, Laura Vilagrà, al Palau de la Generalitat. El premi a Lheure reconeix el seu compromís a favor del dret a la llibertat de pensament, de consciència, de religió, del diàleg interreligiós.

Elisabeth Attar Lheure

Elisabeth Attar Lheure, guardonada amb el 10è Memorial Cassià Just

AFERS RELIGIOSOS / CR | La Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de la Presidència ha atorgat el 10è Memorial Cassià Just a Elisabeth Attar Lheure, compromesa a favor del diàleg interreligiós i interconviccional que ha exercit la major part de la seva tasca a Catalunya a través de l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós, el Centre Unesco de Catalunya, la Comunitat Bahá’í, el Grup de Diàleg Interreligiós Monàstic i diferents institucions internacionals.

bahais-aliança

La comunitat bahá'í, reconeguda com a confessió religiosa d'arrelament notori

CR | El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat aquest dimarts la resolució del reconeixement a la comunitat bahá'í com a confessió religiosa d'arrelament notori. Un reconeixement que la comunitat sol·licitava des de fa uns anys i que els dona un estatus jurídic que certifica la presència de la confessió religiosa a Espanya i el seu arrelament destacat. 

iran-bahais

Els bahá'ís denuncien empresonaments injustos a l'Iran

BAHÁ'ÍS | Quatre membres de la comunitat baha'i a l'Iran han estat condemnats a cinc anys de presó cadascun, pel càrrec infundat de "pertinença a grups i actes il·legals per tal de pertorbar la seguretat del país". Tres s'encarregaven d'administrar el cementiri bahà'í a Teheran i una altra només havia demanat a les autoritats informació sobre el lloc on havia estat enterrada la seva àvia.

Campanya Bahai Our Story is One

Els bahá'ís creen una campanya per commemorar les dones assassinades per la seva fe a l'Iran

CR | #OurStoryIsOne és el hashtag de la campanya mundial que la comunitat Bahá'í llança el juny a les xarxes per commemorar les dones que el 18 de juny de 1983, fa quaranta anys, van ser executades a l'Iran per negar-se a renunciar a les seves creences. La campanya començarà al juny i durarà un any. La seva fase més intensa tindrà lloc les tres primeres setmanes de juny.

ridvan

Què és la festa del Ridvan?

LUCIA MONTOBBIO –CR | La comunitat bahá'í celebra aquest divendres 21 d'abril la festa del Ridvan, una de les més importants per aquesta tradició religiosa. La festa dura dotze dies, però els dies més destacats són el primer, el novè i el dotzè.

bahais-aliança

Què és el Dia de l'Aliança?

LUCÍA MONTOBBIO –CR | La comunitat bahá'í de tot el món celebra la unitat de la seva fe cada 26 de novembre amb la festa del Dia de l'Aliança. La celebració commemora l'èxit dels bahá'í de mantenir-se units sense importar poble o nació.

panoràmica

Veure la fe