Vés al contingut

notícies relacionades

Les religions encomanen la pau a Barcelona

(Laura Mor –CR) Un toc de campanes a l’estil de la comunitat ecumènica de Taizé i un cant en àrab han obert la crida a l’oració aquest dimecres. ‘La pau del cor’ ha convocat prop de cinc-centes persones al bell mig de la Plaça Sant Jaume.

Tarragona se suma a la Nit de les Religions

(CR) S’han previst una vintena d’actes amb la participació del cristianisme catòlic, evangèlic i ortodox, els Testimonis de Jehovà, l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, el budisme, l’islam, el judaisme i el sikhisme. Aquest dissabte dia 11 celebra per primera vegada la Nit de les Religions de Tarragona.

El districte de Sants, amb la diversitat religiosa

(AUDIR) El Grup de Diàleg Interreligiós de Sants de l’AUDIR ha presentat aquest dilluns, a la seu del districte de Sants-Montjuïc, un vídeo amb intervencions de membres de diverses comunitats o tradicions religioses del districte de Sants de Barcelona. A través de preguntes i respostes, els diversos participants donen a conèixer la diversitat religiosa present als barris de Sants i pretenen trencar prejudicis sobre les creences religioses.

On es fa classe de religió evangèlica i jueva a Catalunya?

(Lucía Montobbio –CR) Aquests dies s’ha sentit a parlar de l’inici de la classe de religió islàmica a centres educatius públics. Hi ha hagut polèmica entorn aquest pla pilot, tot i que es regeix per acords amb l’estat que fa anys que existeixen.

Barcelona posa en joc el millor de cada tradició religiosa

(Laura Mor –CR) Tenien moltes ganes de retrobar-se. I han fet un sobreesforç per mantenir la iniciativa amb les restriccions per l’actual context de pandèmia. En un moment que demana allunyar prejudicis, cada comunitat religiosa s’ha sentit, més que mai, cridada a portar el millor de cada tradició. Els participants de la Nit de les Religions ho han explicitat en la cinquena edició celebrada aquest cap de setmana a Barcelona.

La Nit de les Religions manté les activitats presencials

(Audir) Els dies 12 i 13 de setembre se celebrarà la cinquena edició de La Nit de les Religions de Barcelona. La iniciativa compta amb un programa d’activitats presencials i virtuals organitzades per 33 comunitats religioses i associacions de la ciutat, que inclouen xerrades, visites guiades, concerts i representacions teatrals, entre d’altres.

AUDIR Jove presenta un concurs per explicar la diversitat i el diàleg

(AUDIR) AUDIR Jove presenta la 2a edició del concurs “Per al diàleg i la diversitat, crea i reflexiona”. El concurs té per objectiu fomentar la participació de joves entre 6 i 14 anys en la creació de continguts narratius i audiovisuals que permetin reflexionar sobre situacions relacionades amb el diàleg i la diversitat.

Reconeixement als Grups de Diàleg Interreligiós de Barcelona

(AUDIR) El Consell d’Europa té entre els seus objectius la defensa de la diversitat cultural i és aquí on ha inclòs com a bona pràctica el Programa de Grups de Diàleg Interreligiós i Interconviccional a diversos barris de Barcelona, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional (AUDIR).

Veure la fe