Vés al contingut

notícies relacionades

L’Atri dels Gentils a Figueres, neutralitzar la indiferència

(CR) “Una novetat vaticana per neutralitzar l’horitzó gris de la indiferència”. Així va definir l’Atri dels Gentils la periodista i professora Miriam Diez en una trobada ahir dijous a Figueres que va centrar-se en l’origen d’aquest projecte que va sorgir arran d’una suggerència de Benet XVI el desembre del 2009 per propiciar “espais de diàleg entre creients i no creients”.

Sistach: “Jesús no va adoptar posicions fonamentalistes”

(CR) El darrer número de Catalunya Cristiana publica una llarga entrevista al cardenal Lluís Martínez Sistach. L’arquebisbe de Barcelona valora dos esdeveniments recents de la diòcesis, l’Atri dels Gentils i la Missió Metròpolis. També reflexiona sobre l’evangelizació a partir del llibre que acaba de publicar La Sagrada Família, un diàleg entre fe i cultura. Una icona per a l’Església del segle XXI.

L’Atri dels Gentils, disponible a Internet

(CR) Les sessions de l’Atri dels Gentils ja estan disponibles en vídeo a Internet. Les sessions que es van celebrar a Barcelona el 17 i 18 de maig ja es poden veure a la web de l’Atri del Gentils.

Els nens també tenen el seu Atri dels Gentils

(Marta Nin CR/ Roma) La iniciativa itinerant de l’Atri dels Gentils, que s'ha celebrat a Barcelona, és una crida al diàleg que s’adreça no només als adults, sinó fins i tot als més petits.

L’Atri del Gentils llueix una nova Sagrada Família

(Jordi Llisterri – CR) La multitudinària sessió de clausura de l’edició de l’Atri dels Gentils a Barcelona va permetre presentar aquest divendres al vespre una nova visió de l’interior de la Basílica de la Sagrada Família. Tal i com probablement Gaudí ho va imaginar, la part musical de l’acte va marcar la cerimònia amb un nou descobriment de les possibilitats acústiques que ofereix el temple.

Al centre de la creació artística hi ha el misteri

(Ramon Bassas/CR) Amb aquestes paraules resumia l'editor Jaume Vallcorba les intervencions de la taula rodona que ha tingut lloc divendres dia 18 de maig a la tarda a la sala Prat de la Riba de l'antiga Casa de la Convalescència. La seu de l'Institut d'Estudis Catalans, acollits per Salvador Giner, s'ha omplert de gom a gom en el penúltim dels actes convocats a l'Atri dels Gentils de Barcelona.

"L'estètica, còmplice o condemnadora de la religió?"

(David Casals/CR) L'art pot servir a la persona per trascendir? O al contrari, és una manifestació que ha de servir per condemnar el fet religiós? O és una alternativa? Aquestes són algunes de les preguntes que es van abordar en el segon diàleg del cicle 'Atri dels Gentils' que s'ha celebrat aquest divendres al matí en el Paraninf de la Universitat de Barcelona.  

Ravasi: "L’art veritable genera inquietud"

(Eloi Aran/CR) Aquest dijous al vespre ha tingut lloc a l’espai de l’absis romànic de Sant Climent de Taüll, al MNAC, el primer acte de l’Atri dels Gentils a Barcelona, fent-la capital mundial del diàleg entre l’Art, la Bellesa i la Transcendència.

panoràmica

Veure la fe