Vés al contingut

notícies relacionades

‘Fratelli Tutti’, el compendi del món que voldria Francesc

(CR) Per saber què pensa el papa Francesc dels principals temes de la doctrina social de l’Església, les relacions internacional, la justícia social, la immigració, la resolució de conflictes, la gestió política... cal llegir ‘Fratelli Tutti’. Francesc ha signat la nova encíclica aquest dissabte sobre la tomba de Sant Francesc a Assís. El text íntegre s’ha fet públic aquest diumenge.

Què comparteixen sant Francesc i Verdaguer?

(Laura Mor –CR) “Lo Criador quant vos ama! / Ameu-lo, vosaltres, bé / que amor amb amor se paga”. Jacint Verdaguer reinterpreta amb aquests versos la narració que el biògraf Tomàs de Celano va fer de sant Francesc d'Assís al segle XIII. El místic té tot d'ocells als genolls i a l'espatlla, s'hi comunica. En aquest diàleg reivindica que homes i dones s'han oblidat d'agrair tot el que han rebut de Déu.

Francesc amb les religions: "El nostre camí és el de sanar els conflictes des de dins"

(CR) "Nosaltres, com a responsables religiosos, som cridats a ser sòlids ponts de diàleg, mediadors creatius de pau. Ens dirigim també als qui tenen la més alta responsabilitat al servei dels pobles, als líders de les nacions, perquè no es cansin de buscar i promoure camins de pau, mirant més enllà dels interessos particulars i de cada moment". Són paraules del papa Francesc en l'acte de cloenda d'aquest dimarts de la trobada internacional 'Set de Pau.

Veure la fe