Vés al contingut

notícies relacionades

La Casa Museu Gaudí torna a obrir les portes

(Sagrada Família) Aquesta setmana la Casa Museu Gaudí ha tornat a obrir les portes als visitants. La casa ha estat tancada a les visites des del març del 2020, quan la Junta Constructora de la Sagrada Família va acordar aturar les visites per efecte de la pandèmia de la Covid-19. 

Totes les generacions, amb Taizé a la Sagrada Família

(Roger Vilaclara/Laura Mor –CR) Què busquen els joves a Taizé? Què els ha mogut aquest diumenge a passar més de dues hores de pregària a la Sagrada Família amb aquesta comunitat ecumènica? En entrevista al prior de Taizé, el germà Alois Löser, ha contestat a Catalunya Religió: “Això no m’ho heu de preguntar a mi, jo no puc contestar pels joves”.

Gaudí, natura i fe

(Josep Gordi –CR) Antoni Gaudí, l’arquitecte català més universal, no perd mai l’actualitat. D’una part, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) acaba d’inaugurar una exposició titulada ‘(Re) conèixer Gaudí.

12 decisions que han marcat la història de la Sagrada Família

(Roger Vilaclara –CR) La determinació d'Antoni Gaudí, l’impuls popular i la voluntat de l’església. Aquests han estat alguns dels aspectes claus perquè la construcció de la Sagrada Família es trobi en la recta final. Així ho ha explicat l’arquitecte director i coordinador de la basílica de la Sagrada Família, Jordi Faulí, en la seva conferència ‘Coratge creatiu en la història de la Sagrada Família: dotze decisions claus de la Junta Constructora’.

Sant Felip Neri no és tot façana

(Víctor Rodríguez –CR) Gairebé podem dir que és l’únic veí de la plaça Sant Felip Neri, un espai “on els carrers hi aboquen l’encanteri” com diu la cançó de Txarango. El felipó Antoni Serramona (Lleida, 1941) ens rep cordialment a les portes de l’Oratori de Sant Felip Neri, una casa religiosa establerta al cor de Barcelona l’any 1673.

Seminari sobre l'imaginari de Gaudí

(Gencat) El proper dilluns, 11 de desembre, se celebra el III Seminari Gaudí dedicat a l’Imaginari Gaudí: la imatge de l’obra i de la figura de Gaudí.

panoràmica

Veure la fe