Vés al contingut

notícies relacionades

L'aniversari d'un Papa que ens guia acompanyant-nos

(Andrea Tornielli –Vatican News) El començament del vuitè any del pontificat del papa Francesc cau en un moment dramàtic per a tota la humanitat, cridada a enfrontar la pandèmia de COVID-19. La crida, forta i per a tots, a mantenir la nostra mirada fixa en l'essencial requereix que aquest aniversari se celebri d'una manera diferent a la d'anys anteriors.

Ambaixadors d'una Església missionera

(Andrea Tornielli –Vatican News) La decisió papal d'incloure en el currículum formatiu del personal diplomàtic al servei de les nunciatures un any per passar en terra de missions es produeix pocs mesos després de l'anunci que el mateix Francesc va fer en el discurs conclusiu del Sínode per a l'Amazònia.

Tornielli: “Tenim mitjans que es diuen catòlics i ataquen el papa”

(Jordi Llisterri-CR) Badalona, Sabadell, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Vilafranca del Penedès, diversos barris de Barcelona... són alguns dels llocs als quals s’ha traslladat el congrés internacional sobre el papa Francesc que durant tres dies ha organitzat l’Ateneu Universitari Sant Pacià a Barcelona. Els ponents principals de les jornades han fet també una conferència en parròquies d’aquestes poblacions.

Papa Francesc, una teologia preocupada per les ferides del món

(Ateneu Universitari Sant Pacià) La segona jornada del Congrés, titulada “Una teologia en el cor i de la vida i del món”, s’ha centrat en la reflexió al voltant de la teologia de Bergoglio. El primer conferenciant del matí ha estat el cardenal Walter Kasper, president emèrit del Consell Pontifici per a la Promoció de la Unitat dels Cristians.

Vives: "Els viatges del Papa són focus de llum a les perifèries"

(Glòria Barrete –CR) Si avui un cap de govern vol que el Papa visiti el seu país caldrà que recordi que el seu país ha de ser pobre, haurà d'haver tingut un tsunami, o una problemàtica o exemplaritat de relació entre les religions, per exemple. És el papa dels gestos, el papa de la senzillesa, i també el papa dels viatges a les perifèries. La traducció catalana del llibre del periodista Andrea Tornielli 'De viatge.

Francesc conversa sobre la misericòrdia amb el periodista Andrea Tornielli

(CR/Claret) Des de dimarts ja es pot adquirir el nou llibre del papa Francesc a la llibreria Claret. El nom de Déu és Misericòrdia és un llibre que neix a iniciativa del periodista del Vaticà Andrea Tornielli, i signat pel papa. Colpit per la seva primera homilia després de ser nomenat papa, el 17 de març de 2

El Nadal del papa Francesc: “No tingueu mai por de la tendresa”

(CR) Una nova entrevista al papa Francesc. En aquest cas en el diari italià La Stampa que va publicar aquest diumenge. És una entrevista concedida a Andrea Tornielli centrada en la celebració del Nadal i on es descobreix la sensibilitat del papa Francesc en temes com el sofriment dels infants. També hi apareixen aspectes més vinculats a l’actualitat eclesial.

Veure la fe