Vés al contingut

notícies relacionades

44 CooperantsCaixa dediquen les seves vacances a projectes internacionals

(Obra Social ‘La Caixa’) Si la cooperació internacional no tanca per vacances, encara menys ho farà per la COVID-19. Al contrari, 44 CooperantsCaixa saben que ara és quan és més important, i davant la impossibilitat de viatjar als seus països de destinació, duran a terme els seus projectes en remot.

Josep M. Valls, un segle de franciscanisme viu

(Glòria Barrete –CR) Condensar en unes línies la vida d'una persona de quasi cent anys de vida resulta sovint difícil i incomplet, però necessari. "Als vells se'ns atén poc, tenim la dèria com a societat que fem nosa", afirma el franciscà més gran de la província, Josep M. Valls.

Perú i Moçambic, nous territoris amb presència escolàpia

(Escola Pia) Perú i  Moçambic s'han afegit com a territoris amb presència escolàpia. La Congregació Provincial de Natzaret va aprovar el passat 22 de gener la decisió d'iniciar la fundació de l'Escola Pia al país andí. El lloc triat és la localitat de l'Era – Naña, en la perifèria de Lima, pertanyent a la diòcesi de Chosica. 

El papa Francesc recorda Lluís Espinal, màrtir de la fe i la justícia

(Jesuïtes) Aquest dimecres, coincidint amb la seva visita a Bolívia, està previst que, en el desplaçament des de l’aeroport de l’Alto fins a l’arquebisbat de La Paz, el papa Francesc s’aturi uns minuts a fer una pregària a prop del lloc on va ser trobat, ara fa 35 anys, el cadàver del jesuïta català Lluís Espinal, assassinat a Bolívia pel seu compromís amb la justícia i els drets humans.

“El martiri per a Romero i Casaldàliga és font d'un compromís més ferm i radical”

(CR) El provincial dels missioners claretians de Catalunya, Màxim Muñoz, ha alertat de “la temptació de dulcificar la memòria de Romero” i ha demanat “assumir les seves causes i actituds” com a part del compromís que ha de generar el record d'aquest beat. Ho ha fet en el marc de la presentació del nou llibre 'Óscar Romero: que la meva sang sigui llavor de llibertat' escrit per Jaume Sidera amb la col·laboració d'un equip de companys del seu orde.

L'agermanament de Sant Joan de Déu amb l'Àfrica i l'Amèrica Llatina arriba a les xarxes socials

(OHSJD) Amb l'objectiu de divulgar l'àmplia tasca que desenvolupen els centres de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu a la Província d'Aragó-Sant Rafael amb altres hospitals i albergs de la mateixa institució situats a l'Àfrica i l'Amèrica Llatina, dilluns vinent es posarà en marxa una campanya a través de Facebook i Twitter que permetrà aprofundir en aquests programes de cooperació internacional.

panoràmica

Veure la fe