Vés al contingut

notícies relacionades

Mans Unides demana reaccionar davant la fam que torna a créixer

(Mans Unides) La missió i compromís de Mans Unides és acabar amb la fam al món, "una xacra inacceptable, contrària a la voluntat de Déu que va crear tot allò que ens envolta pel nostre bé", diuen des de l'ONG. Demanen que cada ésser humà "pugui gaudir d'unes condicions de vida dignes". Un compromís que, avui, és "encara més urgent", asseguren des de Mans Unides.

Nou cicle de conferències sobre la sostenibilitat alimentària al CosmoCaixa

(Fundació “la Caixa”) Quines són les possibles solucions per aconseguir una sostenibilitat alimentària? Aquesta és la temàtica que abordarà, mitjançant les veus de professionals de l'àmbit científic, el nou cicle de conferències de La Fundació "la Caixa" que organitza al CosmoCaixa.

Comunicació i menjar: webinar conjunt de les famílies de l'escola cristiana i BAULA

(BAULA) La Confederació Cristiana d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (CCAPAC) conjuntament amb l'Editorial BAULA organitzen 'Com millorar la comunicació amb els fills a través del menjar'. Es tracta d'un webinar gratuït sobre alimentació que es durà a terme el pròxim 16 de novembre un webinar gratuït sobre l'alimentació. 

Càritas Catalunya impulsa una campanya per dignificar l’accés a l’alimentació

(Càritas Catalunya) Les deu Càritas amb seu a Catalunya han impulsat la campanya “Jo com tu”, una iniciativa que vol sensibilitzar a la ciutadania sobre les dificultats que tenen les persones més vulnerables per comprar allò que necessiten a la botiga més propera del seu domicili i escollir allò que volen menjar. 

Els joves de Francesc aporten sentit i acció a la justícia alimentària

(Macià Grau –CR) Una de les conseqüències que ens ha deixat la pandèmia de la Covid-19 és l’evidència de les desigualtats que hi ha al nostre planeta, que tot i que ja existien prèviament, s’han agreujat encara més amb l’aparició del coronavirus. Aquest fet ha quedat de manifest en la producció i distribució de les vacunes, però també en altres aspectes com les mancances sanitàries i d’alimentació que pateixen molts països.

“No ens creiem que la nostra forma de viure posa en risc la nostra supervivència”

(Cristianisme Segle XXI) Més d’un centenar de connexions a la ponència sobre ‘Ecologia post-coronavirus: espècie humana i ecosfera’. Aquest dissabte ha tingut lloc, de forma telemàtica, la xerrada inaugural del cicle Espai Obert de l’associació Cristianisme al Segle XXI, a càrrec de la doctora Marta Tafalla, professora d’Ètica i Estètica a la UAB.

Bernabé Dalmau: “Cal sentir-se molt responsables d’alimentar-nos sanament”

(Ramon Bassas –CR) “Les religions, també el cristianisme, no ofereixen la salvació 'només a l’ànima' sinó a tota la persona en el seu context humà. Per tant, el valor humanitzador i social que la cultura ha donat al fet fisiòleg de la nutrició ha portat a sublimar-lo i a donar-li, entre altres, igualment sentit al·legòric”, ens diu Bernabé Dalmau, que acaba de publicar Alimentació i vida espiritual (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2018).

panoràmica

Veure la fe