Vés al contingut

notícies relacionades

Pere Borràs demana a l'IQS “posar els talents a favor d'un món millor”

(Laura Mor –CR) “Sant Ignasi parteix de la base que Déu està actuant en la història; però no hi actua Déu únicament, hi ha les forces del mal que s'estan posant les botes. Què ens toca? Col·laborar amb la dinàmica positiva”. És la proposta ignasiana que va defensar el jesuïta Pere Borràs en la tertúlia convocada divendres per la Càtedra d'Ètica i Pensament Cristià de l'Institut Químic de Sarrià.

Albert Florensa: “El diàleg fe i ciència ja no és problemàtic”

(Laura Mor –CR) Són camps diferents i autònoms. Però ciència i fe “han de mantenir el diàleg perquè és enriquidor per les dues bandes, que s'il·luminen mútuament”. Així ho defensa Albert Florensa, que és membre de la Càtedra d'Ètica i de Pensament Cristià de l'Institut Químic de Sarrià (IQS).

Molina davant del canvi climàtic: “Vull fer una trobada de meteoròlegs amb el papa”

(Laura Mor –CR) “Que aixequi la mà qui estarà viu el 2100”. Amb aquesta pregunta el meteoròleg Tomàs Molina ha posat sobre la taula com costa que les conseqüències a llarg termini ens afectin. Per això, davant dels greuges del canvi climàtic, calen escenaris més propers. Com l’any 2025 fixat en els Acords de París per a la reducció d'emissions.

“La tecnologia et dóna un poder extraordinari, el de l'eficàcia, i tots hi sucumbim”

(Laura Mor –CR) Aviat farà un any que el papa Francesc va demanar revisar com abordem la qüestió mediambiental i va proposar un canvi profund, social, cultural i polític, més enllà de la tècnica. L’encíclica Laudato si’ serà el teló de fons de la Trobada Catalano-Balear de Justícia i Pau, que Sant Just Desvern acull aquest dissabte.

"Cal deixar-nos commoure per la realitat, per canviar la perspectiva"

(Jesuïtes) Aquest dilluns s’ha presentat a Barcelona el document 'Crisi de solidaritat, solidaritat davant la crisi', una reflexió de la Companyia de Jesús a Espanya per ajudar a interpretar el temps actual i impulsar un major compromís a favor del bé comú.

panoràmica

Veure la fe