Vés al contingut

notícies relacionades

panta

Pregar per la pluja

Josep Gordi –CR | Segur que en algun moment hem sentit o llegit: "L’aigua és vida!". Certament, sense aquest element no poden créixer les plantes i, sense aquestes, no viuen la resta d’espècies. Per tant, quan no hi ha aigua, la vida quasi desapareix. Apareix el desert, on predominen les roques, la sorra i el vent. Ara bé, l’aigua també és un element simbòlic. Per moltes tradicions espirituals té un valor purificador i a vegades guaridor.

La gota d'aigua de Panikkar: una metàfora útil i serena sobre la mort

(Laura Mor –CR) L'aigua és metàfora de vida per a moltes cultures i religions. Amb motiu de la festa de Tots Sants, el primer de novembre, i en el marc de l'Any Raimon Panikkar, recordem aquí com aquest teòleg i filòsof va explicar la mort com “l'instant en què una gota d'aigua cau al mar”. Tot seguit es pregunta: “Què passa amb la gota d'aigua? Què passa amb l'aigua de la gota?”.

Justícia i Pau: “L'aigua és un do de Déu i hem de gaudir-la amb responsabilitat”

(Laura Mor –CR) L'aigua com a do de la creació, l'aigua com a vida i l'aigua com a responsabilitat. Són les tres perspectives que Justícia i Pau Europa treballarà aquest proper cap de setmana a Barcelona. Des de divendres a la tarda i fins diumenge al migdia, Justícia i Pau acull a la capital catalana el seminari internacional 'Aigua: font de vida. Un dret humà i una responsabilitat per a Europa'.

Justícia i Pau Barcelona acull un seminari internacional sobre l'aigua

(Justícia i Pau) La Conferència de Comissions de Justícia i Pau d'Europa es reunirà a Barcelona del 28 al 30 de setembre per al seu Seminari Internacional anual i, posteriorment, a Manresa fins al 2 d'octubre per a la celebració de la seva Assemblea General. El Seminari, que enguany porta per títol 'Aigua: font de vida.

La tècnica dels frares caputxins per descobrir aigua

(Valentí Serra –Caputxins) Els frares caputxins per tal de mantenir la terra ben assaonada procuraven aprofitar l’aigua de la pluja, maldant per retenint-la en unes rases anomenades mulladura, les quals, a poc a poc, anaven filtrant en les hortes conventuals les aigües pluvials. Des de l’arribada dels caputxins a Catalunya l’any 1578, alguns religiosos es mostraren uns experts saurins en la recerca i canalització d’aigües subterrànies.

Comencen els vuit dies de pregària per la unitat dels cristians

(CR) 'Dóna'm aigua' és el que Jesús va dir a la samaritana segons l'evangeli de Joan. I aquesta és la invitació que enguany recull la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians que se celebra arreu del món. Des de diumenge, els cristians són cridats a participar dels diferents actes ecumènics per promoure la unitat que Jesús va demanar als seus deixebles.

panoràmica

Veure la fe