Vés al contingut

notícies relacionades

El Papa demana “escoltar la crida de les víctimes d’abusos i comprometre-s’hi”

(Vatican News) “M'alegra donar-los la benvinguda ara que ens trobem reunits per reflexionar sobre la resposta que l'Església està donant a la crisi dels abusos sexuals a menors per part de membres de l'Església, i sobre les maneres en què l'Església pot respondre més adequadament a aquesta commoció gravíssima a la qual ens enfrontem”.

Acusen un monjo de Poblet de tocaments a una menor

(CR) Un monjo del Monestir de Poblet ha estat detingut aquest dimecres acusat de “tocaments a una menor”, segons ha informat en un comunicat l’Abat de la comunitat, Octavi Vilà. La comunitat s’ha mostrat profundament consternada i ha expressat la seva solidaritat i recolzament a totes aquelles persones que es puguin sentir afectades per aquests fets, especialment amb la menor i la família. El comunicat no detalla l'abast dels fets, però posteriorment s'ha conegut que es tractava d'uns suposats tocaments després de la celebració de la missa en un espai públic.

El Papa aboleix el secret pontifici per als casos d'abús sexual

(Vatican News) Dos documents destinats a deixar empremta: el papa Francesc ha abolit el secret pontifici en casos de violència sexual i abús de menors comesos per clergues, també ha decidit canviar la llei sobre el delicte de pornografia infantil, incloent dins els casos de delicta graviora - els delictes més greus-

Solsona publica un informe sobre els abusos sexuals a la diòcesi

(CR) “Aquesta diòcesi mira de cara la part més fosca de la seva historia i vol treballar perquè mai més succeeixi res de semblant en el seu interior”. Així presenta el resultat de la investigació que ha fet els darrers mesos el bisbat de Solsona sobre possibles abusos sexuals a menors comesos pel seu clergat.

Els claretians porten a Fiscalia tots els indicis d'abusos

(Claretians) Un mes després que es conegués un primer cas de presumptes abusos en un dels nostres centres educatius, actualitzem la informació rebuda i les mesures preses per afrontar-les. Amb aquesta comunicació, reiterem el compromís dels Missioners Claretians per aclarir qualsevol fet del passat i que s’assumeixin les responsabilitats pertinents. L’objectiu final és aprendre del passat perquè avui la infància tingui un entorn amb la màxima protecció que es pugui aconseguir.

Els bisbes es comprometen a "adoptar rigoroses mesures de prevenció" d'abusos

(GIEC) En les darreres setmanes, l’Església Catòlica a Catalunya s’ha vist sacsejada per algunes notícies referides a abusos de menors, que ens omplen de vergonya i de dolor, ja que alguns dels agressors eren persones consagrades o sacerdots. Els abusos a menors, que condemnem rotundament, i la cultura que els fomenta o justifica és un greu problema que afecta tota la societat. I l’Església, com a part de la societat, també se’n veu afectada.

Els Religiosos organitzen una jornada de prevenció d'abusos

(URC) La Unió de Religiosos de Catalunya (URC), organitza el proper dimarts 19 de febrer una nova jornada de treball sobre la prevenció dels abusos a menors i la protecció de la infància: “Jornada sobre l’abús sexual dels menors: escoltar, compartir i actuar proactivament”.

panoràmica

Veure la fe