Vés al contingut

notícies relacionades

“Sant Benet diu que l’abat ho ha de fer tot escoltant la comunitat”

(CR) L’endemà de la benedicció del nou abat de Montserrat, Manel Gasch, el portaveu de la comunitat monàstica, Bernat Juliol, ha participat al podcast de la Rebotiga de Catalunya Religió. El pare Juliol és també des de dissabte el nou prior de Montserrat. Un càrrec de confiança, que fa funcions de gestió interna, però també d’assessor, com a primer conseller i mà dreta de l’abat.

El nou abat Gasch vol que Montserrat sigui “casa de tots”

(Laura Mor –CR) Primer res de vespres a la basílica de Santa Maria de Montserrat presidit pel nou abat. El recent elegit Manel Gasch ha fet una breu intervenció en què ha expressat la voluntat de la comunitat benedictina a Montserrat: “Voldríem acollir tothom, perquè la casa de Déu ha de ser la casa de tots”.

Abat Soler: “L’Església respecta i recolza el que els ciutadans decideixin”

(Jordi Llisterri –CR) L’abat Josep Maria Soler acabava de recordar que el Concili Vaticà II va deixar ben clar que “la comunitat política i l’Església són independents o autònomes l’una de l’altra”. Però les primeres preguntes que li han fet els periodistes han estat sobre què en pensava del nou president de la Generalitat, de la desconnexió i fins i tot si es considerava “un líder moral dels independentistes".

panoràmica

Veure la fe

podcasts