Vés al contingut

notícies relacionades

cotxe-enginyers

La Universitat Salesiana de Sarrià reflexiona sobre la inclusió de gènere en els dissenys industrials

EUSS | És igual l'assegurança d’un vehicle per a un home que per a una dona? Segons l'estudi 'Cotxes segurs per a tots. Anàlisi de l'accidentalitat sota una perspectiva de gènere' de la Fundació Línea Directa, el risc de la dona de sofrir una lesió cerebral molt greu és el doble que en l'home. Aquestes dades tenen molt a veure en com es dissenyen i testen els vehicles. Una reflexió que des de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) volen compartir amb els seus futurs enginyers i enginyeres, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març.

20200301donesalcemveu.img_8591

Nova concentració de dones creients per reclamar “ser protagonistes a l'Església”

ALCEM LA VEU | El pròxim diumenge 3 de març a les 12 hores, Alcem la Veu, el col·lectiu de dones creients i feministes de Catalunya, tornarà a concentrar-se davant de la Catedral de Barcelona per demostrar que "prenen la iniciativa en la construcció d’una Església més fraterna". El col·lectiu vol reclamar deixar de ser "espectadores" i ser "protagonistes" i asseguren que "no ens conformem amb els rols que la religió ens ha assignat". 

papa-dones-00

El papa Francesc, parlar de les dones i promocionar-les

Què ha canviat en els deu anys del papa Francesc? GLÒRIA BARRETE –CR “Amb les dones en alts càrrecs al Vaticà les coses han canviat per a millor”. Ras i curt. Aquesta és una de les darreres afirmacions del papa Francesc sobre el paper de la dona. La va fer el novembre passat a l’avió de tornada del seu viatge a Bahrain. Una afirmació sobre les dones que se suma a moltes d’altres en aquests deu anys de pontificat. Afirmacions acompanyades, en molts casos, de gestos i petits canvis per reivindicar i posicionar la dona en el rol que ell anomena de “reciprocitat”.

8-m-manifest

Pastoral Obrera: “Veiem arreu dolor i injustícia en el tracte a les dones”

CR | Les dones creients encara tenen una llarga llista de reivindicacions en el camp laboral, social, cultural i eclesial. “Veiem arreu dolor i injustícia en el tracte a les dones”, denuncien en el manifest de la Pastoral Obrera de Catalunya amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora. De format transmèdia, el comunicat d’enguany segueix el fil d’aquestes reivindicacions a través de les veus de Maria Otomuro, militant de la Joventut Obrera Cristiana (JOC), Paula Nocete, animadora i coordinadora del Moviment Infantil i Juvenil d’Acció Catòlica (MIJAC), i Quiteria Guirao, militant del moviment Acció Obrera Catòlica (ACO).
dones-alcem-veu

Feministes creients: “Tenim propostes per fer una Església plenament acollidora”

CR | “L'Església avui encara ens nega la paraula, la veu i el vot”.  La coordinadora de dones creients 'Alcem la veu' ha convocat aquest diumenge al migdia un acte públic per reivindicar la igualtat i la dignitat de la dona a l'Església. En l'acte, la coordinadora ha demanat a l'Església "caminar amb les sabates de les dones".

Fotografia: Alcem la veu.

Dones creients convoquen un acte per reivindicar el tracte “condescendent i paternalista” de l'Església

ALCEM LA VEU | El proper 5 de març la coordinadora catalana de dones creients Alcem la Veu, sota el lema 'Les dones caminem juntes vers la dignitat i la igualtat a l’Església', convoca a les 12 hores un acte reivindicatiu a la porta de la catedral de Barcelona. Una mobilització amb què volen reivindicar com se senten les dones "en una institució que les tracta amb condescendència i paternalisme", expliquen des de la coordinadora.

“Dones de dins i fora l’Església podem teixir aliances contra la precarietat”

(Laura Mor –CR) Jornada de mobilització feminista i moment també d’aturada, per revisar on som i cap a on volem caminar. Enguany, pel 8 de març, Catalunya Religió ens fixem en el món del treball i en les barreres i dificultats que comparteixen tantes dones per tenir unes condicions laborals dignes. A l’assetjament, l’atur, la violència, la invisibilitat, la discriminació i la precarietat, responen amb la cura mútua, l’esperança i la unitat en aquesta lluita amb d’altres moviments feministes, tant de dins com de fora l’Església.

panoràmica

Veure la fe

podcasts