Vés al contingut

notícies relacionades

Els bisbes catalans demanen “força i convicció” a 25 anys de Concili Tarraconense

(Jordi Llisterri –CR) “L’Evangeli ha de ser proposat amb força i convicció com a resposta i com a proposta, com a sal i llum d’una nova societat que tingui cura de les persones i de la creació, i en la qual se senti la veu dels pobres i la de les persones que viuen en les perifèries”. Aquesta és la crida dels bisbes catalans en el document conjunt que han publicat aquest dijous coincidint amb els 25 anys del Concili Provincial Tarraconense.

Els bisbes publicaran un document conjunt als 25 anys del Concili

(CR) Coincidint amb els 25 anys de la celebració del Concili Provincial Tarraconense, els bisbes catalans publicaran un nou document conjunt. Segons informa l’arquebisbat de Tarragona el document porta per títol «Esperit, cap on guies les nostres esglésies? Als vint-i-cinc anys del Concili Provincial Tarraconense de 1995» i es publicarà el 21 de gener en finalitzar una eucaristia commemorativa a Tarragona.

Sistach apunta a “connotacions polítiques” per aturar una estructura jurídica dels bisbats catalans

(Jordi Llisterri-CR) Els participants del Concili Provincial Tarraconense de 1995 van aprovar una resolució demanant que "s'avanci decididament vers l’obtenció de la corresponent personalitat jurídica" dels bisbats que tenen la seu a Catalunya. Volia dotar d’un organisme conjunt amb capacitat legislativa als bisbats catalans. Aquesta personalitat jurídica, quan la resolució 142 va tornar de Roma un any després, es va convertir en que "procurin trobar, d'acord amb la Conferència Episcopal Espanyola, la corresponent solució jurídica". 25 anys després no s'ha concretat.

Manual d’instruccions del Concili Provincial Tarraconense

(Jordi Llisterri –CR) Aquest 21 de gener es compleixen 25 anys de l’obertura del Concili Provincial Tarraconense a la Catedral de Tarragona. És l’esdeveniment més important i que ha mobilitzat més esforços els darrers anys a l’Església catalana.

Del Concili se’n va parlar molt, però passats 25 anys ja no es recorden moltes coses. Ho recollim com un manual d’instruccions per ajudar a entendre de què parlem quan parlem del concili Provincial Tarraconense de 1995.

FAJMACOR, 25 anys de motxilles plenes de vida

(Maristes) La història del moviment Mà Oberta ve de lluny i s’ha anat escrivint en àmbit local durant més de 30 anys, d’ençà que els germans maristes promovien iniciatives solidàries a l’entorn d’Alcalá de Henares, on estudiaven els anys 70 i 80, i més tard a les escoles a les quals se’ls destinava.

Veure la fe